Gezi eylemleri sırasında eylemcilerin sığındığı caminin imamı, “Cami içinde içki içen görmedim” dedi.

Gezi eylemleri sırasında protestocular Bezm-i Alem Camisi’ne sığınmıştı.
Ölçüsüz polis şiddeti ve yoğun biber gazı saldırısı nedeniyle birçok eylemci Beşiktaş’taki Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii’ne sığınmış, cami revire dönmüştü.
Herhangi bir tanıklık ya da görüntü bulunmamasına rağmen dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan başta olmak birçok AKP’li ve hükümet yanlısı medya ısrarla, camide içki içildiğini savunmuştu.
‘Görmedim’
Yaralıları tedavi eden iki doktor dahil 255 sanıklı davanın 47’nci celsesinde bugün tanık olarak ifade verenler arasında dönemin Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii imamı Halil Necipoğlu da vardı. Necipoğlu, “Cami içerisinde alkol kullanan herhangi birisi görmedim. Ancak sarhoş olduğu izlenimi veren kimseler gördüm” dedi.
Necipoğlu, cami içerisindeki gazın dışarıdan geldiğini de söyledi.
O dönem caminin müezzinliğini yapan Fuat Yıldırım da, camide içki içildiğini yalanlamıştı.
‘Dışardan biber gazı geliyordu’
Bugünkü davada yine tanık olarak dinlenen caminin temizlik görevlisi Yaşar Tüylü ise camide kadınlar bölümünde camın önünde kırmızı bira kutusu gördüğünü, ama kimin koyduğunu görmediğini söyledi.
Tüylü camiye gelenler arasında yaralı ve baygın olanlar bulunduğunu, dışarıdan camiye biber gazının girdiğini, yoğunluğun zaman zaman arttığını anlattı.
Müşteki ve tanıklar zorla getirilecek
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.
Mahkeme heyeti, çağrıldıkları halde duruşmaya gelmeyen müşteki ve tanıkların zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.