Netanyahu yine videolu mesaj paylaştı: İran halkına özgürlük fırsatı verdik

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’yle ortak saldırdıkları İran halkına özgürlük fırsatı sunduklarını savunarak ülkede halk ayaklanması peşinde olduklarını belirtti.

Bir süredir sosyal medyada Netanyahu’nun öldüğüne dair paylaşımlar dolaşıyor. Söz konusu iddialar 13 Mart’ta sosyal medyada yayınladığı bir videonun ardından gündeme geldi. 

X’teki kullanıcılar videoda bazı ‘yapay zeka hataları’ olduğunu öne sürdü. Videodan Netanyahu’nun altı parmaklı gibi göründüğü veya arka dişlerinin görünmediği fotoğraflar paylaşıldı. 

Fotoğraflar: X / Ekran görüntüsü

Bu iddia beraberinde Netanyahu’nun İran’ın misillemelerinde öldürüldüğü söylentisini doğurdu. Netanyahu’nun medyada görünmemesi ve bir açıklama yapmayışı da söylentiyi gündemde tuttu. 

Bunun üzerine İsrail başbakanı, dün (15 Mart) bir kahvecide kasadan kahve alırken çekilen videosunu paylaştı. Videoda ‘altı parmak’ iddiasına atfen ellerini havaya kaldırarak parmaklarını gösterdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi Netanyahu’dan yine bir video yayınladı. Başbakan, İran’ın fiilen yöneten kişi olduğunu iddia ettiği İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin öldüğünü öne sürdü.

Netanyahu, Tahran yönetimine darbe vurup ‘İran halkına onu devirme şansı verdiklerini’ ve İran halkına özgürlük fırsatı sunduklarını söyledi.

Fotoğraf: @netanyahu / X

“Aynı zamanda, Körfez’deki Amerikalı dostlarımıza da yardım ediyoruz” diyen Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’la uzun uzun görüştüklerini belirterek iki ülkenin işbirliği içinde hareket ettiğini vurguladı.

Netanyahu ‘sürprizleri olduğunu ve savaşın taktiklerle kazanılacağı’ ifadesini yineledi, fakat bunları açıklayamayacağını söyledi.

İsrail ‘Öldürdük’ demişti: Ali Laricani’nin el yazılı mesajı paylaşıldı

Netanyahu, ‘öldü’ iddiasına karşı video paylaştı

Trump: Saldırıları bitirme kararını Netanyahu’yu da dikkate alıp ben vereceğim