Müezzinoğlu haber verdi: Zaten 'FETÖ'nün PKK ile işbirliği de yakında çıkacak

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cemaat ile bağlantılı bazı isimlerin kaçtığını belirterek, “Zaten PKK ile işbirlikleri de yakında çıkacak” dedi.

Fotoğraf: DHA
Arşiv fotoğraf: DHA

Bursa’da, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Müezzinoğlu şöyle konuştu: “Fırsat bulan hainler, korkaklar kaçtı. Bir kısmı hala kaçak. Bir kısmı PKK’ya, hain odaklara sığınacak kadar alçak ve şerefsizler.”

PKK’ya sığınan darbecilerin sayısının sorulması üzerine Müezzinoğlu, “Rakamlar yok ama neticede ABD’ye sığınan var, yakalanan var. Bunlar korkak ve hain. Zaten PKK ile işbirlikleri de yakında çıkacak” yanıtı verdi.

Operasyon ve soruşturmalar kapsamında ‘kurunun yanında yaşın da yandığı’nın hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hengame gelip geçecek. Güneş balçıkla sıvanmaz ama çamur atanlar var, olacak. Çamuru hep beraber temizlemek başta bize, yöneticilere düşer. Dolayısıyla çamur atılanlara ‘Hepsi çamurlu kalsın’ diyecek halimiz yok. Altın, çamura düşmekle altın olmaktan çıkmaz. Kim ne kadar çamur sürerse sürsün parıl parıl parlar. İki gün çamurlu kalır, eyvallah ne yapalım yani.”