MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 120 sayfalık ‘süreç raporu’nu Meclis’e sundu: “Suça karışmamış olanlar teslim olursa ceza almayacak. Hukuki adımlarsa örgütün dağıtılmasına bağlı.”

Yıldız, 120 sayfalık raporda siyasi değerlendirmelerin yer aldığını belirtti ve örgüt üyelerinin ne kadar ceza alacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
“Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 221’inci maddesi belli. Suça karışmamış olanların bundan gelip teslim olmaları halinde ceza görmeyecekleri ancak herhangi bir cezaya muhatap olmama manasında değil. Bir beraat şeklinde anlaşılmaması gerekir. Bir denetimli serbestlik süresine de tabi olacaklar.
Hukuken yapılacak şeyler şarta bağlı. Örgütün dağıtılması, silahların teslim edilmesi, bu hususun da güvenlik güçlerince tespit edilip ilan edilmesine bağlı.”
Türkgün’ün aktardığına göre Yıldız’ın açıklamaları şöyle devam etti:
“Herkesin raporu birbirine benzemeyebilir. Bizim düzenlememiz başka. Ancak komisyondaki partiler, grubu olan partiler mutlaka raporu ortaklaştıracağız. Ortak bir şey çıkacak.
Ancak dediğim gibi bir kanuni düzenleme için örgütün tamamen bütün kuruluşlarıyla beraber yani PKK ve PYD de dahil buna tabii kuruluşlarıyla dağıtılması bunun da devletin yetkili organları tarafından ilan edilmesi. Bu kimdir mesela? Milli İstihbarat Teşkilatı’dır. Türk Silahlı Kuvvetleri’dir, Emniyet birimleridir. Bu birimlerimiz açıkladıktan sonra kanunu yapmak kolay.“