MHP 'ittifak'la ilgili 'söyleyeceğini söylemiş': Teşebbüs iktidardan gelecektir

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim ittifakı tartışmalarına ilişkin, “Söyleyeceğimizi söyledik, bundan sonra teşebbüs tabii ki iktidardan gelecektir” dedi.

Bahçeli’nin ‘cumhur ittifakı.’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 için hazırladığı seçim ittifakına ‘cumhur ittifakı’ adını vermişti.

Hürriyet’te yer alan habere göre ‘doğumunun 100’üncü yıldönümünde lider Türkiye için Alparslan Türkeş vizyonu’ konulu panel öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçın, gerek seçim ittifakının gerek baraj konusunun Bahçeli’nin yaptığı açıklamayla siyasetin gündemine girdiğini belirtti.

Bahçeli, referandumda ‘Evet’ ve ‘Hayır’ blogunda ittifak olduğunu, bunun 2019’daki seçimlerde yapılabilmesi için ittifakın yasal hale getirilmesinin gerektiğini söylemişti. Bahçeli, ‘cumhur ittifakı’ adını verdiği seçim ittifakını bir şemayla anlatmıştı.

Bahçeli’nin sözlerinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümet ve parti kurmaylarına toplantı randevusu vermişti. Toplantının gündeminde ‘AKP-MHP’ birlikteliği üzerinden kamuoyunda tartışılmaya başlanan ‘seçim ittifakı’ yasasının olduğu belirtilmişti.

MHP topu AKP’ye attı

MHP’nin görüş ve düşüncelerinin bizzat Bahçeli vasıtasıyla kamuoyuna açıklandığını anımsatan Yalçın, bunun karşılığında Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın olumlu görüşler sarf ettiğini söyledi.

Semih Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Tabii bu konunun geniş geniş tartışılması, her siyasi partinin bu konuda görüşünü beyan etmesi esas olmalıdır. Ana muhalefet partisi de dahil olmak üzere bu konudaki düşüncelerini kamuoyu önüne çıkmak suretiyle anlatabilmeliler. Biz söyleyeceğimizi söyledik. Bundan sonra teşebbüs tabii ki iktidardan gelecektir. Şeklinin nasıl olması gerektiği konusunda da bir ön açıklama bizzat genel başkanımız vasıtasıyla yapıldı. Zannediyorum uyum yasaları içerisinde bu konu da teklif olarak gündeme veya TBMM’nin gündemine getirilecek. O noktada da MHP konuyla ilgili düşüncelerini, detayları çok net bir şekilde öncelikle basınla paylaşacaktır.”

Bahçeli’nin sözlerinin ardından: Erdoğan kurmaylarını ‘ittifak’ gündemiyle topluyor

Bahçeli’den 2019 için ‘Cumhur ittifakı’ formülü

Yıldırım da ‘ışığı yaktı’: Tek başına güçlü iktidar için MHP’yle birlikteliğe gidebiliriz

Kulis: AKP ‘seçim ittifakı’ çalışmalarına başladı, Erdoğan ve Bahçeli görüşecek

MHP uzmanı gazeteci: Bahçeli’nin Erdoğan’ı destekleme nedeni hayli derin

Erdoğan: MHP ile her türlü adıma varız… Seçim öncesi ittifak düşünülebilir

Abdulkadir Selvi: Erdoğan Bahçeli ile 2019’a da birlikte yürümeyi planlıyor

AKP’den ‘desteğini sunan’ Bahçeli’ye: ‘Seçim ittifakı’ yorumu için erken

Bahçeli, AKP’yle başkanlık mücadelesine devam: Sonuna kadar ve yan yana

Kulis: Erdoğan seçimde parti ittifakına izin veren yasal düzenleme istedi