‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Marmara Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerine yönelik hazırlanan iddianamede, tutuklu 15 sanık hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Fotoğraf: marmara.edu.tr
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede, ‘FETÖ’nün Türkiye’de 17 üniversite kurduğu ve bunların darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameler ile kapatıldığı hatırlatılırken, “Yükseköğretim Kurumu örgütlenmesine paralel bir yapı olarak kendi örgütlenmelerini her üniversitede oluşturmuşlardır” tespitine yer verildi.
‘Üniversiteye giren öğrenciler özel olarak yetiştirildi’
Marmara Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere ‘FETÖ’ mensuplarının yurt tahsis ettiği, öğrencilerin burada ‘abi’ ve ‘abla’lar tarafından örgütsel eğitime tabi tutuldukları belirtilen iddianamede şöyle dendi: “Işık evlerinden, dershanelerden yetiştirilen öğrenciler örgütün istediği bölümler için üniversiteye hazırlanmış, üniversite sınavlarında bu bölümlere girebilmeleri için her türlü sınav yolsuzluğu yapılmıştır. Üniversiteye giren bu öğrenciler örgütün üniversite imamları tarafından korunmuş ve örgüt hiyerarşisi içerisinde ileride tayin edilecek görevler için özel olarak yetiştirilmiştir.”
Deliller, ‘ByLock’ ve Bank Asya
İddianamede 15 sanığın ‘FETÖ’nün haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı, Bank Asya’da hesaplarının bulunduğu, talimat üzerine Digitürk aboneliklerini sonlandırdıkları belirtilirken, sosyal medya paylaşımlarına da yer verildi.
Bu kapsamda tutuklu sanıklar araştırma görevlileri Yavuz Selim Söylemez, Emir Şahin, İbrahim Çam, Abdullah Sayın, Abdullah Başer, Ahmet Bostan, Ahmet Berk Kurtuluş, Doç. Dr. Ali Delice, Doç. Dr. Aşkın Şeker, Beyza Gürcü, Yrd. Doç. Dr. Gerçek Şahin Yücel, Doç. Dr Hakan Kaptan, İbrahim Gür, okutman İbrahim Selçuk Ardıç ve Doç. Dr Yusuf Kılınç hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis talep edildi.