• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kurban Bayramı'nda İstanbul'daki bazı saray ve müzeler ziyarete açık olacak

15/06/2024 17:06

Tarihi Yarımada içindeki Topkapı Sarayı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Yerebatan Sarnıcı’nın da aralarında olduğu müzelerle şehrin çeşitli bölgelerindeki çağdaş sanat ve tematik müzeleri bayram tatilinde ziyaretçilere açık.

Bayram tatilinde ziyarete açık saraylar ve müzeler şöyle…


Topkapı Sarayı

Fatih Sultan Mehmet’ten Sultan Abdülmecid’e kadar yaklaşık 400 yıl Osmanlı Devleti’nin idare, eğitim ve sanat merkezi olarak kullanılan aynı zamanda padişahın ikamet ettiği Topkapı Sarayı Müzesi, bayramın 1’inci günü 11.00-17.30’da, 2 ve 4’üncü günü 9.00-17.30’da ziyaret edilebilir.

Saray, bayramın 3’üncü günündeyse ziyarete kapalı olacak.

Avrupa porselenleri ve camları, bakır ve tombak mutfak eşyası, Çin ve Japon porselenleri, gümüşler, Hırka-i Saadet Dairesi ve Kutsal Emanetler, İmparatorluk Hazinesi, İstanbul cam ve porselenleri, padişah elbiselerinin yanı sıra portreleri ve özel resim koleksiyonlarının da görülebileceği yapı, 700 bin metrekarelik alana yayılıyor.

Dolmabahçe Sarayı ve ziyaret edilebilecek diğer saraylar

Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Küçüksu Kasrı, Ihlamur Kasrı, Beykoz Mecidiye Kasrı, Maslak Kasrı, Aynalıkavak Kasrı Kurban Bayramı’nın 3 ve 4’üncü günü, 9.00-17.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Mabeyn-i Hümayun (Selamlık), Harem-i Hümayun (Harem) ve Muayede Salonundan oluşan, 285 odası, 44 salonu, 68 tuvaleti, 6 hamamı bulunan Dolmabahçe Sarayı ile Milli Saraylar bünyesindeki diğer saray, köşk ve kasırlar da bayramı İstanbul’da geçirecek olanların rağbet göstereceği mekanlar arasında yer alacak.

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İskender Lahdı, Ağlayan Kadınlar Lahdi, Likya Lahdi, Tabnit Lahdi gibi ihtişamlı eserlerle Kadeş Anlaşması’nın da aralarında bulunduğu pek çok önemli esere ev sahipliği yapan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Kurban Bayramı süresince ziyarete açık olacak.

Osmanlı sadrazamlarından İbrahim Ethem Paşa’nın oğlu, arkeolog, müzeci, ressam Osman Hamdi Bey tarafından kurulan mekan, Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç ayrı müzeyi bünyesinde bulunduruyor.

Yerebatan, Şerefiye Sarnıcı ve Miniatürk

Büyük Saray’ın su ihtiyacını karşılamak üzere Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından 542’de yaptırılan Yerebatan Sarnıcı, bayramın ilk günü 12.00-23.50, diğer günler 9.00-23.50 arasında ziyaret edilebilecek. Sarnıç, suyun içinden yükselen mermer sütunlar arasındaki ihtişamından dolayı halk tarafından ‘Yerebatan Sarayı’ olarak da anılıyor.

Yarımadadaki en eski su yapılarından olan ve 1600 yıllık tarihiyle görenleri etkisi altına alan Şerefiye Sarnıcı, yarın ziyarete kapalı. Bayramın 2, 3 ve 4’üncü günlerinde 9.00-19.00 saatlerinde gezilebilecek. Türkiye’de ilk olan 360 derece projection mapping sistemiyle tarihi, sanat ve teknolojiyle buluşturan yapının II. Theodosius (408 – 450) döneminde yapıldığı tahmin ediliyor.

Antik Çağ’dan Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’ya kadar, hüküm sürmüş ve iz bırakmış medeniyetlerin kültürlerinden bugüne kalan zengin mimari mirasını bir araya getiren Haliç’teki ‘Miniatürk’ yarın ziyarete kapalı, bayramın 2, 3 ve 4’üncü günüyse 9.00-19.00 saatlerinde açık olacak.

İstanbul Modern

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern de Kurban Bayramı’nın ikinci gününden itibaren ziyaret edilebilecek.

Müzede Olafur Eliasson’un ‘Senin Beklenmedik Karşılaşman’ sergisinin yanı sıra İstanbul Modern Koleksiyonu’ndan bir seçkinin yer aldığı ‘Yüzen Adalar’, Türkiye fotoğraf tarihinin önemli isimlerinden Ozan Sağdıç’ın ‘Fotoğrafçının Tanıklığı’, güncel teknolojiler ve dijital kültüre odaklanan ‘Zamansız Meraklar’ sergisi ve müze binasının yapım hikayesini aktaran ‘Renzo Piano: Yerin Ruhu’ sergileri de ziyarete açık olacak.

Gila Benmayor: ‘Senin Beklenmedik Karşılaşman’

Olafur Eliasson sergisine yoğun ilgi: İstanbul Modern’de ‘beklenmedik karşılaşma’

Kategori:Keyif, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Üç kez kapatılmıştı: CHP'nin dördüncü boykot sitesi yayında

CHP, boykot sitesine üçüncü kez erişim engeli getirilmesinin ardından ‘boykotyap2025.com’ sitesinin yayına girdiğini duyurdu.

Yılmaz Özdil hakkında soruşturma

Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan veya aşağılayıcı paylaşımı’ nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

Beylikdüzü'nde metrobüs kazası: Şoför tutuklandı

Beylikdüzü’nde bir kişinin öldüğü metrobüs kazasında gözaltına alınan şoför tutuklandı.

Brezilya Milli Takımı Carlo Ancelotti'yle anlaştı

Brezilya Milli Takımı, İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti’yle anlaştı.

Hamas, ABD-İsrail vatandaşı esiri serbest bıraktı

Hamas’ın ABD’yle doğrudan görüşmeleri neticesinde Gazze’deki ABD-İsrail çifte vatandaşı esir asker, Kızılhaç heyetine teslim edilerek serbest bırakıldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'e mağlup
Sıcaktan kaçmak için yer altında yaşıyorlar

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 750 gündür hapiste

YAZARLAR

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Alaattin Aktaş: 'Şak diye 10 milyar döviz satma' önerisi acaba 'şak' kısmı aynı kalmak kaydıyla faiz artışında uygulansaydı…

Murat Muratoğlu: 'Dış mihrak', 'üst akıl', 'iç hain' derken şimdi de repertuara 'malum çevreler' eklendi

Abdullah Tolu: Büyük şirketler futbol kulüplerinin statlarında loca kiralayarak, müşterileri ve personelini ağırlıyor

Yusuf Dinç: Politika faizini, enflasyonu bahane edip kura göre ayarlamaktan vazgeçilmeli…

Engin Solakoğlu: ABD'nin Ortadoğu'da yeniden çizmeye kalkıştığı harita bakımından Türkiye'nin önemi eşsiz

Erdal Sağlam: Bu iktidarın enflasyonu tek haneye indiremeyeceği çok açık

Ünal Özüak: Malaga ligin en iyi takımı olabilir ama Galatasaray daha motive olmalıydı

Abbas Güçlü: Çin, başta ABD olmak üzere diğerlerine hiç benzemiyor!

Nuray Babacan: Temkinli duran AKP'li siyasetçiler var

Murat Belge: İki çocuğunu öldürmüş 'vatanperver'le aynı safta yer almak 'bütün' AKP sempatizanlarını mutlu eder mi?

Faruk Bildirici: Haberi düzeltmesi, istismarın ayrıntılarının pornografik bir dille anlatıldığı satırları silmesi gerekirdi

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×