'Kobani'de IŞİD'çi' Cemil Barlas 'devlet terörü' istedi: 'Kafalarını beyaz torosların kapılarına vura vura…'

 

IŞİD’e duyduğu sempatiyi “Kobani’de ben artık IŞİD’çiyim” tweet’iyle çok önceden ilan eden AKP’ye yakın A Haber yorumcularından Cemil Barlas, Suruç’ta 32 yurttaşın yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından faili meçhullerle, yargısız infazlarla anılan 1990’lı yıllara duyduğu özlemi dile getirdi.

Kafalarını vura vura…

cemil toros

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın güvenlik tedbirlerinin artırılması için yaptığı açıklamayı ‘silahlanma çağrısı’ olarak yansıtan isimlerden biri olan Barlas, 90’larda faili meçhullerin simgesi haline gelen Toros model beyaz otomobillere atıfla, “Halkı silahlanmaya çağıranların kafalarını beyaz torosların kapılarına vura vura almadan terör bitmez..” diye yazdı.

Toros’u beğenmediyseniz…

cemil toros2

Barlas, bu mesajına gelen tepkiler üzerine bu kez de, “Halkı silahla kışkırtana, kan akıtana ne yapılır.. torosu beğenmediyseniz başka marka da olur..” tweet’ini paylaştı.

Saldırıyı koalisyonla ilişkilendirmişti

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden, haberx.com’un sahibi Barlas, saldırının hemen ardından attığı tweet’te ise, “Koalisyon demek puslu hava demek.. patlatırlar tabi bombayı.. şimdi hava daha da puslandı.. kurtlar şehirde..” demişti.