Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olmasının ardından partinin muhalif kesimlerinden istifa çağrısıyla karşılaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben eğer anlamlı bir oy kaybı yaşatırsam giderim” dedi.
‘Birkaç puanlık kayıpla giderim’

Hürriyet’ten Fatih Çekirge’ye konuşan Kılıçdaroğlu, seçimlerde CHP oylarını ‘anlamlı bir oranda’ düşüren genel başkanın görevini bırakması gerektiğini söylerken, ‘anlamlı oy kaybı’yla ne kastettiğini şöyle açıkladı:
“Yani öyle sıfır noktalı falan değil. Birkaç puanlık bir kayıptan söz ediyorum. Şu ana kadar biz partide bir oy artışı yaşadık…”
Bu sözlerin ardından kendisine sorulan ‘Peki bu yeterli mi?’ sorusuna ise Kılıçdaroğlu, amaçlarının iktidar olduğunu söyleyerek, “Elbette yeterli değil. 2015 için önümüzde ciddi bir hedef var” diye konuştu.