Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘kasten yaralama’ suçundan yargılandığı davada hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

Kadıköy’deki Caferağa Spor Salonu’nda 7 Mayıs 2017’de oynanan Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçı öncesinde Yıldırım ile Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör arasında kavga çıkmıştı.
Karşılıklı şikayetlerin ardından Yıldırım hakkında Eyigüngör’e tokat attığı suçlamasıyla ‘kasten yaralama’dan dört aydan bir yıla kadar, Eyigüngör hakkında da ‘kasten yaralamaya teşebbüs’ten bir aydan dokuz aya kadar hapis cezası istenmişti.
‘Hoşgeldiniz demek istedim, vurdu’
İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Işık Eyigüngör müşteki sanık sıfatıyla katıldı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmaya Aziz Yıldırım katılmadı.
Eyigüngör savunmasında şunları anlattı: “Ben Yakın Doğu Üniversitesi bayan basketbol takımının başkanıydım. Aziz Yıldırım da o tarihte Fenerbahçe Kulübü başkanıydı. Olay tarihinde biz ev sahibi takımdık. Ben protokol tribünün de yer alıyordum. Aziz Yıldırım salona girdi. Protokol tribününe doğru geldi. Ben Türk örf ve adetleri uyarınca onu karşılamak maksadı ile yanına gittim. Sağ elimi uzatıp ‘Hoşgeldiniz’ demek istedim. Aziz Yıldırım sağ eliyle benim yüzümün sol tarafına vurdu, ben ona vurmadım. Olaydan yaklaşık bir iki saat sonra sayın Aziz Yıldırım medya önünde ‘Yaptım, yapacağım, daha beterini yaparım’ şeklinde beyanlarda bulundu. Buna rağmen iddianamede neden ben de sanık olarak yer alıyorum, bunu anlayamadım. Ben olayın tamamen mağduruyum. Aziz Yıldırım’dan şikayetçiyim.”
‘Seni bitireceğim’
Duruşmada Osman Baydar, Taner Güven ve Kasım Güngör tanık olarak dinlendi.
Olay anında protokolün hemen arkasındaki sırada olduğunu söyleyen Osman Baydar, şu ifadeleri kullandı: “Aziz Yıldırım protokol tribününe geldiğinde bizim başkan ayağa kalktı. Yıldırım’a ‘Hoşgeldin’ demek için elini uzattı. Yıldırım ise Işık Eyigüngör’ün sol gözüne doğru bir yumruk attı. Biz de güvenlik görevlileri ile beraber müdahale ettik. Kavgayı ayırdık. Aziz Yıldırım, Işık başkana maç esnasında da arkasına dönerek tehditkâr hareketlerle ‘Seni bitireceğim’ demeye devam etti.”
Tanık Taner Güven, tribünlerde Aziz Yıldırım için sinkaflı sözler söyleyenlerin olmadığını ve kadın basketbol maçlarında bu tip şeylerin yaşanmadığını dile getirdi. Güven de olayı Eyigüngör ve Baydar gibi anlattı.
Mahkeme heyeti tanık ifadelerinden sonra eksikliklerin giderilmesi ve duruşmaya davet tebliği gönderilmesine rağmen katılmayan Aziz Yıldırım’ın zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.