Karşı gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem görevinden istifa ettiğini açıkladı.
İstifasını Twitter’daki hesabından duyuran Erdem, “An itibariyle Karşı gazete Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa ettiğimi, lakin yazılarımla köşeme devam edeceğimi bildiririm. Saygılarımla” diye yazdı.
Ruh ve kan değişikliğine ihtiyaç vardı
İstifasıyla ilgili Medyatava’ya açıklama yapan Erdem, “Karşı gazetesi bugüne kadar attığı manşetlerle çok konuşuldu. Ama gazetede gözle görülen bir tiraj düşüklüğü var. Çok açık bir ruh ve kan değişikliğine ihtiyacımız vardı. Benim Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etmem bu karar doğrultusundandır. Bu karardan sonra Karşı gazetesi kendini geliştirir ve yeni ataklar yaparsa bunun tiraja da yansıyacağını düşünüyorum” dedi.
Erdem, hala gazetenin kurucularından biri olduğunu hatırlatarak, kimseyle kavgalı olmadığını ve gazeteye desteğinin devam edeceğini vurguladı.
Yazıişleri müdürü ‘fikir uyuşmazlığı’ demişti
Daha önce de Yazıişleri Müdürü Oğuzhan Beyaz gazeteyle ‘fikir uyuşmazlığı’ nedeniyle yollarını ayırmıştı.
17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan işadamı Ali Ağaoğlu’nun tam sayfa ilanının Karşı’da yer alması nedeniyle de gazetenin yazarlarından Şebnem Sönmez ve İhsan Eliaçık gibi isimler de istifa etmişti.
Karşı, yayın hayatına 9 Şubat’ta başlamıştı.
