Kocaeli’de yaşayan 24 yaşındaki R.A., eşi N.G.’ye işkence yaptığı iddiasıyla aranıyor.

Fotoğraflar: DHA
DHA’nın haberine göre dört ay önce R.A. adlı erkekle imam nikahıyla evlenerek Kocaeli’ye yerleşen 23 yaşındaki N.G., Aydın’ın Söke ilçesindeki babasının evinin önünde 26 Kasım’da yarı baygın halde bulundu. N.G.’nin, plakası belirlenemeyen bir otomobille buraya getirilerek terk edildiği anlaşıldı.
Yarı baygın haldeyken, eşinin kendisine şiddet uyguladığını anlatan N.G., ambulansla önce Söke Devlet Hastanesi’ne götürüldü, buradan da Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
İşkence izleri var

R.A.
Hastanede muayenesi yapılan N.G.’nin kaburgasında ve parmaklarında kırıklar olduğu, sırtında morluklar bulunduğu ve cinsel organına kezzap döküldüğü raporlandı.
N.G.’nin ailesi, Sarıkemer Jandarma Komutanlığı’na giderek damatları R.A. ve ailesinden şikayetçi oldu. Jandarma, R.A. ve ailesini arıyor.
‘Karanlık odada aç ve susuz bırakmışlar’
N.G.’nin kuzeni Nihat Talay, DHA’ya şunları anlattı: “2,5 ay boyunca N.G. ile sağlıklı bir şekilde görüşme sağlayabiliyorduk. Sonra kuzenim N.G.’nin cep telefonu kayınpederi tarafından elinden alınmış. Biz kızımızla, damadın ailesinin diğer fertleri aracılığı ile görüşmeye başladık. Bir haftadır da kendisi ile görüşmek istediğimizde ‘sorun olmadığını ve kızımızın iyi olduğu’ söylediler. Halbuki kızımıza o sırada değişik işkenceler yapıp karanlık bir odada aç ve susuz bırakmışlar. Bunlar yetmezmiş gibi bir de kaynar su ile haşlamakla tehdit etmişler.”
‘Olayı kapatmamızı istediler’
N.G.’nin ağabeyi Şebattin G., kardeşinin günlerdir yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi.
“Kaburgaları ve parmakları kırık. Sırtında vücudunun her yerinde morluklar ve işkence izleri var” diyen ağabey, sorumluların cezalandırılmasını istiyor.
Ağabey Şebattin G., damatlarının babası M.A.’nın kendisini arayarak hastane masraflarını karşılamak istediklerini söylediğini ifade ederek, “Şikayetçi olmamamızı ve olayı kapatmamızı istedi. Ben de böyle bir şeyin olmayacağını adalet önünde hesap vereceklerini belirttim” dedi.