İran: İsrail'e misilleme yapacağız

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı İbrahim Azizi, İsrail’in saldırısına karşılık verileceğini duyurdu.

Fotoğraf: AA

İsrail bu sabah İran’a karşı ‘önleyici saldırı’ olarak adlandırdığı bir harekat başlattığını duyurdu. Aynı dakikalarda Tahran’da çok sayıda patlama sesi duyuldu.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ülkede ‘özel ve kalıcı olağanüstü hal’ ilan edildiğini açıkladı.

İran medyası, İsrail’in Tahran’ın yanısıra Kum, Kerec ve Kirmanşah şehirlerini de hedef aldığını yazdı.

İran misilleme yapacağını duyurdu

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı İbrahim Azizi, İsrail’in saldırısına karşılık verileceğini duyurdu.

Azizi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Daha önce uyarmıştık, siz başlattınız ama bitişi sizin elinizde olmayacak.”

İsrail ordu radyosu: Üst düzey İranlılar hedef alındı

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, Tahran yönetimine ait çok sayıda noktanın, İsrail ordu radyosuysa İranlı üst düzey yöneticilerin hedef alındığını öne sürdü.

Saldırı, ABD-İran müzakereleri sürerken yapıldı. İki ülke yetkilileri en son 26 Şubat’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya gelmişti. Arabulucu Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el Busaidi, NBC News’e İran’ın zenginleştirilmiş uranyum stokunu sıfırlamada ABD’yle anlaştığını söylemişti.

İsrailli yetkili: Saldırı ABD’yle koordineli

Reuters’ın haberine göre İsrailli bir savunma yetkilisi, harekatın ABD’yle koordinasyon içinde aylardır planlandığını, tarihinse haftalar önce belirlendiğini söyledi.

İranlı yetkili: Hamaney, Tahran’da değil

Ajansa konuşan İranlı bir kaynaksa, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in Tahran’da olmadığını ve güvenli bir yere nakledildiğini söyledi.

İsrail, İran’a saldırı başlattığını duyurdu: Tahran’da patlama sesleri

Çin’den vatandaşlarına: İran’ı en kısa sürede terk edin

ABD medyası: Cenevre’deki ABD-İran nükleer görüşmeleri ‘olumlu’ geçti

Trump’a göre İran, ABD’ye ulaşabilecek füzeler üretmeye çalışıyor

CIA’den İran halkına ‘Yardıma hazırız’ mesajı

ABD’nin 12 adet F-22 tipi savaş uçağı, İsrail’de askeri üsse indi

Almanya, vatandaşlarını uyardı: İran’ı derhal terk edin

Norveç ‘artan gerilim’ nedeniyle Irak’tan askerlerini çekti

ABD uçak gemisi Ford, Cebelitarık’ı geçti: İran yakınlarına gidiyor