İran güçleri, Hürmüz Boğazı yakınlarında 284 bin litre kaçak akaryakıt taşıyan yabancı bir tekneye el koyarak yabancı uyruklu 12 kişiyi gözaltına aldı.

Reuters’ın İran’ın yarı resmi haber ajansı ISNA’ya dayandırdığı habere göre, ülkenin güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik kenti açıklarında Basra Körfezi’ne kaçak akaryakıt çıkarmaya çalıştığı tespit edilen bir gemiye operasyon düzenlendi.
Gemide 284 bin litre kaçak mazot bulundu. Operasyon sonucunda gemiye el konulurken, gemideki Filipin uyruklu 12 kişi gözaltına alındı.
ABD ambargosu ve para biriminin değerinin düşmesi nedeniyle dünyanın en ucuz akaryakıt fiyatlarına sahip olan İran, karadan komşu ülkelere ve deniz yoluyla Körfez’deki Arap ülkelerine yapılan kaçakçılıkla mücadele ediyor.