İdlib: Suriye ordusu topçu ateşine başladı, muhalifler bir köprüyü havaya uçurdu

 

Suriye rejim güçlerinin cihatçıların elindeki İdlib’i topçu ateşiyle vurmaya başladığı bildirildi.

Arşiv fotoğraf: Reuters

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) iddiasını Reuters aktardı. SOHR ayrıca muhaliflerin harekata hazırlandığı sırada, İdlib’e füzeler düştüğünü ileri sürdü. Muhaliflerin de ordunun taarruza başlama ihtimaline karşılık  bir köprüyü havaya uçurduğu belirtildi.

Star gazetesi ise rejim güçlerinin İdlib kırsalındaki, Kirbet, El Ghab, Havaş, El Nakus ve Hiş köylerini top atışıyla bombaladığını, orduya ait tankların Morek’e doğru ilerleyerek kasabayı bombalaladığını aktardı.

Rusya, İdlib’e yönelik 22 gündür ara verdiği hava saldırılarına dün tekrar başlamıştı. Suriye ise söz konusu harekata topçu desteğiyle katılmıştı.

İran, Rusya ve Türkiye, 7 Eylül’de İran’ın başkenti Tahran’da Suriye için üçlü bir zirve düzenleyecek. Zirvede İdlib ve Suriye’de Tahrir el Şam gibi radikal gruplarla nasıl mücadele edileceği konusunun ele alınacağı tahmin ediliyor.

Suriye medyası İdlib’e yönelik nihai operasyonun 10 Eylül’de başlayacağını yazıyor.

Operasyon arifesindeki İdlib’e hava akını başladı: AA’ya göre Ruslar sivilleri vuruyor

Askeri kulis: Hatay’a yapılan sevkiyat, göçü Suriye’de durdurmak için

İdlib operasyonu için stratejist yorumları: Avantaj Rusya’da, ABD durdurmaz

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim: Hatay’ı geri alacağız

İdlib operasyonuna ‘saatler kaldı’: BM’den ‘kimyasal savaş’ uyarısı

İdlib savaşı yaklaşırken: Erdoğan, Esad’ın hedefindeki HTŞ’yi terör listesine aldı

Suriye ve Rusya’dan İdlib’e saldırı hazırlığı: Ankara göç akınını önleyecek

Rusya ile İdlib yakınlaşması: Teröristleri etkisiz hale getireceğiz

Kürtler, rejimle birlikte İdlib operasyonuna hazır: Önce Afrin yaramız tedavi edilsin