• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Hillary Clinton'dan beklenen açıklama: Amerikalıların ihtiyaç duyduğu o şampiyon olmak istiyorum

13/04/2015 12:31

 

Eski ABD dışişleri bakanı Hillary Clinton, 2016 Başkanlık Seçimleri için adaylığını açıkladı. ABD’nin eski başkanlarından Bill Clinton’ın da eşi olan Clinton, seçilmesi halinde ABD’nin ilk kadın başkanı olacak.

Hillary Clinton speaks in a video launching her bid for the 2016 Democratic presidential nomination in this still image taken from video

Fotoğraflar: Reuters


 

Hillary Clinton, uzun süredir beklenen açıklamayı dün yaparak 2016’daki başkanlık seçimlerinde Beyaz Saray için yarışacağını duyurdu.

Adaylığını sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile yapan Clinton, “Amerikalılar her gün bir şampiyona ihtiyaç duyuyor. Ben o şampiyon olmak istiyorum” dedi.

Videoda, farklı kökenlerden gelen Amerikalılar günlük yaşamlarındaki ekonomik sıkıntıları ve gelecek endişelerini anlatırken, Hillary Clinton’ın onları dinlerken görülüyor.

Kampanyasının sloganı olan ‘Ready for Hillary‘ (Hillary için hazırım) isimli bir internet sitesi de hazırlayan Clinton, bu siteye üye olan destekçilerine de bir mail gönderdi.

“Aileler zorlu ekonomik zamanlara karşı mücadele etti. Ama yeterli değil. Ortalama bir CEO’nun kazancı ortalama bir işçinin 300 katı” diyen Hillary Clinton, “Her bir oyu kazanmak için içten şekilde çalışacağım, çünkü biliyorum ki şimdi bizim zamanımız” ifadelerini kullandı.

hillary clinton

‘Hillary için hazırım’

 

Twitter hesabından, seçim kampanyasına Iowa’dan başlayacağını açıklayan ve kampanyanın ilk aşamasının ‘dinleme turu‘ olacağını açıklayan Clinton, burada öğrenciler, eğitimciler ve küçük esnafla bir araya gelecek.

Reuters – Ipsos tarafından yapılan ankete göre, Demokratlar arasında Hillary Clinton’a verilen destek yüzde 60’ların üzerinde.

‘Mükemmel bir başkan olur’

hillary - obama

Hillary Clinton ve Barack Obama

 

Cumartesi günü Panama’daki ‘Amerikalar Zirvesi‘nde, Clinton’ın beklenen adaylık açıklaması hakkındaki soruları yanıtlayan ABD Başkanı Barack Obama, “Hillary, 2008 yılında güçlü bir aday, benim mükemmel bir destekçim, seçkin bir dışişleri bakanıydı. Onun mükemmel bir başkan olacağına inanıyorum” demişti.

Hillary Clinton, 2008 yılında da ABD Başkanlığı için Demokrat Parti’den aday olmuş, ancak Demokratlar başkan adayı olarak Barack Obama’yı seçmişti.

Eski dışişleri bakanı Clinton’ın başkan olması halinde, ABD’nin ilk siyah ve ilk kadın başkanları Demokrat Parti’den seçilmiş olacak.

Kategori:Dünya

SON HABERLER

Seria A'da şampiyon Napoli

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) 2024-2025 sezonu şampiyonu Napoli oldu.

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague finalindeki rakibi Monaco

EuroLeague ‘Final Four’ yarı finalinde Olympiakos’u yenen Monaco, finalde Fenerbahçe Beko’nun rakibi oldu.

Atatürk'ün adı Malta'da bir caddeye verildi

Malta’nın Marsa kasabasında, tarihi Türk Şehitliği’ne yakın işlek bir caddeye Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verildi.

Hamburg'da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 yaralı

Almanya’nın Hamburg kentindeki merkez tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda 12 kişi yaralandı.

Yargıç, Trump yönetiminin Harvard kararını durdurdu

ABD’de federal yargıç, Trump yönetiminin Harvard Üniversitesi’ne uluslararası öğrenci kabulünü engelleme kararını geçici olarak durdurdu.

Nobel ödüllü edebiyatçı Günter Grass, 87 yaşında hayatını kaybetti
IŞİD bir kez daha 'gururla' sunar: Nimrud Antik Kenti böyle yerle bir edildi

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 762 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Korkut Boratav: ABD emperyalizminin yeni yüzyılda saldırganlaşması, dolar hegemonyasını zayıflattı

Zafer Arapkirli: İlhan Şeşen'in dediği gibi iktidar açısından 'Benim Aklım Başımda Değil'e çok kolay bağlayacaksınız siz de…

Zeynep Aktaş: Enflasyonun üzerinde getiri sağlayanlar yatırımcıların dikkatini çekiyor

Erdal Sağlam: Var olan güvensizlik büyüyor

Burcu Aydın: Bu, temmuzda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bir artış öngörülmediği anlamına geliyor

Kansu Yıldırım: CHP'li ve DEM Parti'li yerel yönetimlerin üzerinde tam denetim sağlamak hedefleniyor

Sefer Levent: 30 çalışandan biri artık motokurye

İbrahim Kahveci: O da ne? Köprü hala müteahhitte….

Deniz Zeyrek: Akılları fikirleri cinsellik

Esfender Korkmaz: Sorunların nedenlerinden biri de IMF ile gelen dalgalı kur politikası

Çiğdem Toker: Şimşek programının bir uluslararası toplantılarda görünen yüzü var, bir de kayda girmeyen yüzü

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×