Bir heyet, CHP İstanbul kongresinin yapıldığı binada mahkemenin durdurma kararını bildirdi.

Ne olmuştu?
CHP’nin 8 Ekim 2023’te yapılan İstanbul il kongresinde Özgür Çelik başkan seçildi. Ancak kongrenin ardından ‘oylamaya hile karıştırıldığı’ öne sürüldü.
İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Eylül’de kongreyi iptal etti, Çelik ve yönetimini görevden aldı. Gürsel Tekin dahil beş kişilik bir heyet CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ‘geçici kurul’ olarak atandı, iki kişi kuruldan çekildi.
Mahkeme ayrıca mevcutta yürüyen tüm kongre sürecinin de durdurulmasına hükmetti.
CHP Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gitti, kurul İstanbul ilçe kongrelerine ilişkin durdurma kararlarını ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle kaldırdı. Fakat CHP’nin İstanbul il yönetiminin görevden alınmasına karşı itirazı reddedildi.
CHP, İstanbul’da olağanüstü kongre yapmak için Sarıyer 1’inci İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Kurul YSK’dan görüş istedi.
YSK, 9 Eylül’de oybirliğiyle kongrenin yapılmasına karar verdi.
İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi bugün (24 Eylül) YSK kararının, tedbir kararına aykırı olduğunu belirtip kongrenin durdurulmasını istedi.
Heyet, CHP İstanbul kongresinde
Karar üzerine bir heyet, mahkeme kararını bildirmek için kongrenin yapıldığı Beşiktaş Süleyman Seba Kültür Merkezi’ne gitti.
Karar tutanakla CHP’lilere bildirilmek istendi. CHP avukatları buna itiraz etti. Daha sonra karar CHP’lilere bildirildi. Fakat CHP kongresi sürüyor.
Bugünkü kongrede görevden alınan Özgür Çelik yönetimi ve disiplin kurulu üyeleriyle, Gürsel Tekin ve ‘geçici kurul’ üyeleri oy kullanamayacaktı.
İstanbul Olağanüstü İl Kongresi'nin durdurulması talebi üzerine kongre girişine gelen heyet CHP yöneticileri tarafından karşılandı #Canlı https://t.co/vnT71UQnm7
— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) September 24, 2025