KHK’yla kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’na açılan davada üç yöneticiye toplamda 11 yıl üç ay hapis cezası verildi.

Hayatın Sesi Televizyonu’na aynı anda hem IŞİD, hem TAK, hem de PKK propagandası yaptığı iddiasıyla İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
Son duruşmada televizyonun sahipleri Mustafa Kara ve İsmail Gökhan Bayram ile genel ve sorumlu müdürü Gökhan Çetin’in ‘zincirleme şekilde örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla ayrı ayrı 13 yıla kadar hapisleri talep edilmişti.
Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre mahkeme bugün sonuçlandı. Televizyon yöneticilerinin ‘örgüt propagandası’ yaptıkları iddia edilerek iki yıl hapis cezası verildi.
Ceza, ‘suçun basın yoluyla işlenmesi’ gerekçe gösterilerek yarı yarıya artırıldı. Üç yıla çıkan ceza, zincirleme şekilde suç işlendiği gerekçesiyle dört buçuk yıla yükseldi.
Mahkeme, ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı üç yıl dokuz aya indirdi.
Karar oy çokluğuyla verildi. Şerh koyan hakim ise suçlamaya konu olan her bir yayının propaganda suçu oluşturduğunu savunarak sanıklara verilen cezanın dört kez uygulanmasını istedi.
Avukatlar kararı istinaf mahkemesine taşıyacak.