Grok'un X hesabına 'milli güvenlik' gerekçesiyle erişim engeli

X’in yapay zeka robotu Grok’un X hesabı, ‘milli güvenlik’ ve ‘kamu düzeninin korunması’ gerekçeleriyle erişime engellendi.

Hesap henüz Türkiye’den erişilmez kılınmadı. Kapatıldığında Türkiye’deki kullanıcılar, Grok’a X’ten soru soramayacak.

X, Grok

Engelli Web’in haberine göre kararı hangi sulh ceza hakimliğinin aldığı henüz bilinmiyor.

Türkiye, Grok’un X hesabını topyekün erişime engelleyen ilk ülke

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz karara ilişkin X’ten “Türkiye, Grok’un X hesabını topyekün erişime engelleyen ilk ülke oldu” diye yazdı.

Soruşturma da başlatılmıştı

Temmuzda ABD’li milyarder Elon Musk’ın ‘duyarcılık karşıtı’ olarak tanımladığı Grok, yeni sürümüyle ‘ağzını bozunca’ eleştirilmeye başlamıştı.

Grok o dönem Yahudi karşıtlığından pek çok siyasetçiye küfür dahil kullanıcılara yanıt olarak dikkat çekici paylaşımlar yapmıştı.

9 Temmuz’da Ankara başsavcılığı Grok hakkında soruşturma başlatmış, yapay zeka robotunun bazı yanıtları erişime engellenmişti.

Diken’in sorusu üzerine Grok şunu demişti: “Tartışmalı ifadeler, muhtemelen kötü niyetli kullanıcı girdileriyle tetiklendi, ben küfretmedim.

Grok nasıl tozuttu?

Grok: Son paylaşımların farkındayız, kaldırmak için çalışıyoruz

Grok Diken’e konuştu: Kullanıcı manipülasyonu, küfretmedim

Bu da oldu: Ankara başsavcılığı ‘Grok’ hakkında soruşturma başlattı

Yaman Akdeniz: Türkiye, Grok’u sansürleyen ilk ülke