Gözaltına alınan HDP'li vekil Ayşe Acar Başaran serbest

 

Gözaltına alınan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldı.

Fotoğraf: hdp.org.tr

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, bu sabah 07.00’de gözaltına alınarak emniyete götürülen Başaran hakkında ‘zorla getirme’ kararının bulunduğunu ve Çankaya’da kaldığı Eğitim-Sen misafirhanesinden ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğünü söyledi.

Başaran, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Eş başkanlar dahil 11 vekil tutuklu

Eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı. İki gün sonra da Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca da Ankara’da gözaltına alınmalarının ardından 12 Aralık’ta tutuklanmıştı. Böylece tutuklu vekil sayısı 12’ye yükselmişti.

Birlik’in tahliye edilmesiyle beraber tutuklu HDP’li vekillerin sayısı 11’e düşmüştü.

İlk karar: Demirtaş’a ‘terör örgütü propagandası’ndan beraat

Demirtaş’a göre neden HDP’nin barajı aşması: AKP’liler saat saat tutuklanmamızı planladı

Tutuklu Demirtaş’tan referandum yorumu: AKP’yi geriletmek için büyük bir şans

Demirtaş’a 142, Yüksekdağ’a 83 yıla kadar hapis istemi