Göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 22 ölü

İzmir’de Yunanistan’a geçmeyi planlayan göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişi yaşamını yitirdi.

Göçmenlerden geriye, yola saçılan eşyaları ve kaçak geçiş yaparken kullandıkları lastik botlar kaldı. Kazanın meydana geldiği yerde çok sayıda lastik bot olduğu görüldü. (Fotoğraf: DHA)

Kaza, saat 08.00 sıralarında, İzmir’in Gaziemir ilçesinde, Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Tekneyle Yunanistan’ın Samos Adası’na geçmek üzere kaçakçılarla anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin kasasında bulunduğu kamyon, Menderes ilçesi yönüne giderken, virajı alamadı. Savrulan kamyon, karşı taraftan bariyeri aşarak, Değirmençayı Deresi yatağına uçup ters döndü. Kasadaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlerin bazıları etrafa savruldu, bazıları da kamyonun altında kaldı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, arama- kurtarma ekibi sevk edildi. Kazada biri hamile kadın, ikisi bebek ve ikisi çocuk 22 kişi yaşamını yitirdi. Ağır yaralı 13 kişi ise ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralıların arasında kamyonun sürücüsü Mustafa Yılmaz’ın da bulunduğu öğrenildi.

‘Şoför kaçmaya çalıştı’ iddiası

Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker, olay yerinden aracıyla geçerken, yol kenarında yaralı birini gördüğünü söyledi. Eker şunları anlattı: “Ben sabah saatlerinde, Konak’a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, ‘Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt’taki hastaneye götür’ dedi. Ben de o yöne değil Tepecik’teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra ‘İleride polis var, istersen onlara söyleyelim, aracı çekerler, mağdur olmasın’ dedim. ‘Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir’ dedi. Ben de Karabağlar’da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. ‘Tekim‘ dediği için ben de kaza yerine bakmadım.”  

KKTC açıklarında göçmen teknesi battı: En az 19 kişi hayatını kaybetti

Akdeniz’de geçen ay: Avrupa’ya gitmeye çalışan her yedi göçmenden biri öldü

İtalya ve Malta kabul etmemişti: Ortada kalan göçmen botuna İspanya kucak açtı

Yüz kızartan istatistik: Bu yıl Akdeniz’de 2 bin 108 mülteci hayatını kaybetti