Gaziantep'te IŞİD'li oldukları belirtilen yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki (AHL) intihar saldırılarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep’te operasyon yapıldı. Operasyonda, IŞİD’li oldukları belirtilen yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı.

Arşiv fotoğraflar: Reuters
Arşiv fotoğraflar: Reuters

DHA’nın haberine göre 44 kişinin hayatını kaybettiği, 237 kişinin yaralandığı saldırıların aydınlatılması için yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan şüphelilerden çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Operasyonla ilgili Gaziantep Valiliği’nden bir de açıklama yapıldı: “Yabancı Terörist Savaşçıların konaklama yerlerine, geçiş güzergahları ve şehir giriş-çıkışlarında yapılan ve devam eden aramalarda yabancı uyruklu 17 şahıs yakalanmıştır. Şahısların üzerinde ve bulundukları araçta yapılan arama sonucunda, çok sayıda dijital malzeme elde edilmiş olup, şahıslarla ilgili adli işlemleler devam etmektedir.”

Görgü tanıkları saldırı anını anlattı: Dehşet ve tepki bir arada

Havalimanı saldırılarının ardından Facebook, Twitter ve Youtube’a erişimde sorun var

Atatürk Havalimanı’nda intihar saldırıları: En az 36 ölü, 147 yaralı

Atatürk Havaalanı saldırılarında hayatını kaybedenlerden 27’sinin kimliği belirlendi