FIFA'nın eski başkan yardımcısı, Haiti'ye bağışlanan yardım paralarını iç etmiş

 

FIFA’nın üst düzey yöneticilerinin karıştığı yolsuzluk skandalının merkezindeki FIFA eski başkan yardımcısı Jack Warner’ın, Haiti depremi için bağışlanan 750 bin doları kendisi tarafından kontrol edilen bir banka hesabına aktardığı ortaya çıktı.

Former FIFA vice-president Jack Warner, who is a parliamentary representative for Chaguanas West, addresses fellow members of parliament during a session in Port-of-Spain, June 5, 2015. Warner, a central figure in world soccer's deepening scandal, on Wednesday vowed to tell investigators all he knows about corruption within the sport's governing body. REUTERS/Andrea de Silva
Fotoğraf: Reuters

 

12 Ocak 2010’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde, Haiti yerle bir olmuş; 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Depremden aylar sonra Haiti’ye giden dönemin FIFA başkan yardımcısı Warner, ülkenin yeniden inşası için  FIFA ve Güney Kore Futbol Federasyonu adına 974 bin 550 dolar bağış yapılacağı sözü vermişti.

Ancak BBC’nin ulaştığı FIFA hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin belgeler, Warner’ın Haiti için bağışlanan 750 bin doları kendisi tarafından kontrol edilen banka hesabına aktararak ‘kişisel harcamaları‘ için kullandığını ortaya koyuyor.

Trinidad ve Tobago Futbol Federasyonu, 2012 yılında Haiti için toplanan bağışların Jack Warner tarafından kontrol edilen bir hesaba yatırıldığını iddia etmiş, Warner’sa açıklamaların komplo olduğunu söyleyerek hakkındaki iddiaları reddetmişti.

BBC’ye bilgi veren bir yetkili, Jack Warner’la bağlantılı 75 banka hesabının araştırıldığını, ancak kayıp milyonlarca doların akıbetine ulaşılamayabileceğini belirtti.

FIFA’da yolsuzluk skandalı: Gözaltına alınan yetkililerin ABD’ye iade edilmesi bekleniyor