Erdoğan; G.Kore, BAE, Katar swap hatları; Şubat ayı Suudi Arabistan ziyareti ile ülkeye nakit sokarak kuru tutmaya, içeride örtülü faizle zaman kazanmaya çalışıyor. Yaza kadar böyle geçerse Haziran gibi hem tarımsal üretim artar hem de turizm geliri ile kura basılır diye umuyor. Kendince doların önüne bir baraj kuruyor. Ancak FED paraları sertçe geri çekmeye başlarsa bu plan tutmaz. Amerika’dan gelecek dalga Erdoğan’ın barajı ile durdurulamaz. Bütün ülkeler FED eylemlerine karşı faiz artırıp barajlarının boyunu yükseltirken, Erdoğan faiz indirerek Lira’yı koruyan barajın boyunu, gücünü düşürdü.
SON HABERLER
Kozağaçlı: Yanınızda kalabilseydim 1 Mayıs'ta Taksim'de olurdum
Geçtiğimiz hafta tahliye edilmesinin ertesi günü tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Onursal Başkanı Selçuk Kozağaçlı cezaevinden bir mektup yayınladı.
Emrah Bağdatlı'yı yurt dışına kaçırdığı iddia edilen iş insanı tutuklandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı ‘yolsuzluk’ soruşturmasından kırmızı bültenle aranan Emrah Bağdatlı’yı yurt dışına kaçırmakla suçlanan iş insanı Adnan Bıçakçı tutuklandı.
AFAD: 6,2'lik depremin ardından 291 artçı kaydedildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul’da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 291 artçı sarsıntının kaydedildiğini bildirdi.
Demiryol-İş Sendikası'ndan Metro İstanbul'da grev kararı
Demiryol-İş Sendikası üyeleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması nedeniyle Esenler’deki Metro İstanbul Genel Müdürlüğü’nün önünde toplanarak grev kararı alındığını duyurdu.
İBB'nin avukatlarına yurt dışı çıkış yasağı: Murat Abbas'ın ifadeleri soruldu
Aralarında Murat Ongun’un avukatının da bulunduğu avukatlara, ‘yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ ve ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçlamaları yöneltildi. Avukat Serkan Günel ve Kazım Yiğit Akalın tutuklama istemiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.