Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in doğu kesimlerini elinde tutan muhalif güçlere, silahlarını bırakmaları koşuluyla kenti aileleriyle birlikte serbestçe terk etmelerine izin vereceklerini söyledi.

Danimarka’nın TV2 televizyon kanalının gerçekleştirdiği söyleşide Esad, “İsyancıların kenti terk etmesini teşvik ediyorsunuz. İnsani koridor yaratmak istiyorsunuz. Peki, bölgeyi terk etmeleri durumunda güvenliklerini garanti ediyor musunuz” sorusuna da yanıt verdi.
Esad şöyle konuştu: “Kesinlikle. Bölgeyi terk etmelerine izin verilecek. Sivilleri koruyabilmek için teröristlerin serbestçe bulundukları yerleri terk etmelerine izin verdik. Bu Suriye’nin değişik yerlerinde birçok kez yaşandı. Biz daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz.”
Basında, Suriye ordusunun hastane ve okulları bombaladığı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını da sözlerine ekleyen Esad, bunun bir propaganda olduğunu belirtti: “Bunu neden yapalım? Böyle bir şey kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur.”