HDP minibüsünü şoförle birlikte yakan sanık 'sadece araca zarar vermek' istemiş

 

Erzurum’da 4 Haziran’da yapılan HDP mitingi öncesinde parti minibüsünü içinde şoför varken ateşe veren Tuncay T., amacının sadece ‘zarar vermek‘ olduğunu, öldürmek maksatlı hareket etmediğini öne sürdü.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

 

Minibüs içerisine yanıcı madde atarak aracın yanmasına ve sürücü Aydın Taşkesen’in yaralanmasına neden olan Tuncay T. olaydan dört gün sonra gözaltına alınarak tutuklanmış, Taşkesen’e yumrukla saldırdığı belirtilen İ.K. ise serbest bırakılmıştı.

BirGün’den Elçin Yıldıral’ın haberine göre saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Taşkesen’i diri diri yakmak isteyen Tuncay T., savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Tuncay T., kalabalığı görünce olaya dahil olduğunu, HDP bayrağını yakarak minibüsün içine attığını, amacının sadece araca zarar vermek olduğunu öne sürdü.

Onu saldırganlardan ben kurtardım

Saldırı sonrası  Taşkesen’in vücudunda ikinci derecede yanıklar oluşmuştu. (Fotoğraf: DHA)
Saldırı sonrası Taşkesen’in vücudunda ikinci derecede yanıklar oluşmuştu. (Fotoğraf: DHA)

 

Taşkesen’i öldürmek maksatlı hareket etmediğini savunan Tuncay T., “Başka kişilerin HDP’lilerin bulunduğu araca saldırması neticesinde bu kişiyi kurtardım” dedi. Tuncay T., ifadesinde çok pişman olduğunu belirterek, tutuksuz yargılanmak ya da adli kontrol hükümlerinden yararlanmak istedi.

Polislere sadece ‘görevi ihmal’ soruşturması

Olay sırasında saldırganlara müdahale etmeyen ve hatta bir kısmı saldırgan grupla birlikte hareket eden polisler hakkında ‘görevi ihmali‘ soruşturmasının ise dosyadan bağımsız olarak yürütüldüğü ortaya çıktı.

Aydın Taşkesen’in avukatı Kadir Güzelbaba, polisler hakkında ‘suça iştirak‘ten soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti. Güzelbaba, polisler hakkında yürütülen soruşturmanın ana dosyadan ayrı, bağımsız yürütülmesini, ‘Polisleri aklamaya yönelik bir uygulama‘ olarak yorumladı.