Erman Kunter: Basketbolu ülke geneline yayamadık

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

warning
Okura not:

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Basketbolu ülke geneline yayamadık. Yani en az yüzde 60 genç potansiyele ulaşamıyoruz. Eskiden Ankara üst düzey antrenör ve oyuncu fabrikasıydı. Bu sömestir tatilinde Ankaralı genç yeteneklerin İstanbul’a gelip bazı kulüplerde deneme antrenmanlarına çıktığına şahit oldum. Üzücü bir durum oldu benim için.

Basketbol İstanbul’a sıkışmış kalmış. Bir Tofaş Bursa çabalıyor, maddi problemlerden dolayı Karşıyaka tökezlemek üzere, geriye ne kaldı? Genelde bir jenerasyondan yüzde 2-3 elit sporcu çıktığını varsayarsak geminin batmasına çok az kaldı.

Genç ve bu işe gönül vermiş antrenörlerimiz var. Bazıları ile konuşuyorum. En büyük eksiklerinin motivasyon ve bilgi akışı olduğunu söylüyorlar. Burada yapılması gereken, eğitmenler ordusu kurup önce onları eğitmeliyiz. Beden eğitimi öğretmenleri niye kullanılmaz acaba! 

Son günlerde bazı NBA takımlarının Avrupa’da oyuncu taramayla görevlileriyle sohbet imkânı buldum. Hepsinden aldığım cevap, ülkemizde önümüzdeki 2-3 yıl içinde draft dediğimiz NBA oyuncu seçimlerinde aday sporcumuz olmadığı yönündeydi.

Erman Kunter’in yazısı