Erkek şiddeti Haziran ayında 26 can aldı: Kadınlar yine en çok eşleri tarafından öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu haziran ayı raporuna göre 26 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Kadınlar yine en çok boşanmak istediği eşleri tarafından öldürüldü.

kadina siddet

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu haziran ayı erkek şiddeti raporunu açıkladı. Haziran’da en çok kadın cinayeti Karaman’da yaşandı. Karaman’da dört, Bursa, Antalya, Çorum, Malatya, ve Muğla’da ikişer kadın cinayeti işlendi.

Kadınların yüzde 39’u boşanmak veya ayrılmak istediği için, yüzde 31’i kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Kadınların nasıl öldürüldüğünün ortaya çıkarılmadığı belirsiz kalan kadın cinayeti sayısı ise bu ay yüzde 30 oldu.

Kadınlar, en yakınları tarafından öldürülüyor

Öte yandan kadınların yüzde 35’i kocaları veya eski kocaları tarafından, yüzde 19’u ise bir akrabaları tarafından öldürüldü.

Özgecan yasası tek çözüm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu, Meclis’in derhal kadın cinayetlerinde tahrik ve iyi hal indirimini kaldıracak ‘Özgecan yasası‘nı gündeme alması gerektiğini vurguladı.