Yolcu otobüsünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen bir kişi hakkında tartıştığı yolcunun şikayeti üzerine dört yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre 29 Ekim’de Ankara’da Ulus-Siteler hattındaki belediye otobüsünde birbirini daha önceden hiç tanımayan iki yurttaşın arasındaki siyasi gündeme dair konuşmaların sonu ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasına vardı.
“Bugün 29 Ekim. Memurlara tatil ama bizim gibi işçilere tatil yok. Erdoğan istese bize de tatil olurdu” diyen Erdal T.’yi, tartıştığı İlhan K. şikayet etti.
“Erdoğan’a hakaret ediyorsun, karakola gidip seni şikayet edeceğim” diyerek karakola giden İlhan K., Erdal T.’nin “Yüzde 50 almasalardı çocukları da kendisi de yargılanacak, idam edilecekti” dediğini öne sürdü.
Dört yıla kadar hapis talebi
Bunun üzerine savcılık, Erdal T. ve İlhan K.’nin otobüste tanıştıklarını, aralarında geçmişe dayalı bir husumet ya da alacak verecek ilişkisi bulunmadığını, bu nedenle de hakaret edilmediği halde şikayetçi olunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu gerekçesiyle Erdal T. hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dört yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.