• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Erdoğan: HDP seçmenine 'Terörist' demedim

06/03/2019 19:53

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP seçmenine hiçbir zaman ‘terörist’ demediğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

AA’nın haberine göre Malatya’da mitingde konuşan Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da da AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz” dediğini hatırlattı.


Cumhurbaşkanı, “Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı?” diye sorup şöyle devam etti: “Peki ne yapmak istiyor bu ifadeyi kullanmakla? Türkiye’yi bunlar bölmek istiyor, sen Kürdistan’ı çok seviyorsan Kuzey Irak’ta Kürdistan bölgesi var, lütfen oraya defol. Son zamanlarda HDP’liler bir şey uydurmaya başladılar; ‘Erdoğan, HDP’ye oy verenleri terörist ilan ediyor.’ Hiçbir yerde benim böyle bir ifadem olmamıştır ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz. Çünkü, sizler bu terör örgütüne destek verdiniz, veriyorsunuz. Belediyelerinize gönderilen paraları Kandil’e gönderen sizsiniz. Niçin buralar kayyuma teslim edildi, yargı bu kararı neden verdi, işte bundan verdi. Bundan sonra da aynı şey olursa aynı kararı ben inanıyorum ki bizim yargımız alacaktır. Neden? Çünkü bu milletin çukur, kanal açmaya parası yok, hizmete var.”

‘İspat etsinler’

Cumhurbaşkanı, 24 TV-360 ortak yayınında da bu konuya değindi: “Ben HDP’ye oy verenlere kalkıp da terörist nerede demişim bunu ispat etsinler. İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım. Diğeri kalkıyor ‘Bizim arkamızda YPG/PYD/PKK var’ diyor. Biz ne diyoruz? ‘Bizim arkamızda da halkımız var, Allah’ımız var.’ Onlar sırtını onlara dayıyor, biz halkımıza ve hakka dayıyoruz sırtımızı. Ben HDP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; bu terör partisine destek vermeyin. HDP Kürt kardeşlerimin derdiyle ilgilenen bir parti değildir. HDP Kandil’den yönetiliyor.”

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

ABD'de 100 milyon dolarlık mücevher soygunu: Yedi şüpheli hakkında dava

ABD’nin Los Angeles kentinde ülke tarihinin en büyük mücevher soygununu yaptıkları gerekçesiyle yedi kişi hakkında dava açıldı.

Endonezya'da yanardağ patlaması: Uçak seferleri iptal

Endonezya’da Doğu Nusa Tenggara eyaletindeki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nın patlamasıyla oluşan kül bulutu nedeniyle uluslararası uçak seferleri iptal edildi.

Dört il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), dört ilde sağanak yağış bekliyor.

Almanya başbakanı: İran müzakerelere dönmezse İsrail süreci tamamlayacak

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, nükleer programın sınırlandırılması hakkında “İran hükümeti içinde etkili bir kesim için müzakere masasına dönme imkanı var. Eğer görüşmelere açık değillerse İsrail bu süreci tamamlayacaktır” dedi.

Türkiye'de 30 il KKKA açısından 'hiperendemik' bölge

Türkiye’de İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaklaşık 30 ili içine alan coğrafi alan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığın yoğun görülmesi nedeniyle ‘hiperendemik bölge’ sayılıyor. Fakat pek çok başka ilde de hastalık bildirimleri yapılıyor.

AA: KCK sorumlusu Sara Aktaş'a 17 yıl dokuz ay hapis
Kılıçdaroğlu ve Akşener aynı sahnede: 'Millet ittifakı'ndan Denizli'de ortak miting

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 787 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Bazı yatırımlar altyapı getirir, bazılarıysa bağımlılık… 

Güldem Atabay: Molla rejimi Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapatır mı?

Erdal Sağlam: İş insanları artık 'İktidarın kişisel siyasi kaygılarla ekonomiyi ateşe atabildiğini' konuşmaya başladı

Elif Çakır: İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna referans verilen isimlerden biri de Abdullah Öcalan

Zeynep Aktaş: Son beş yılda 35 fonun getirisi dolar bazında yüzde 100'ün üzerinde

Fatih Yaşlı: Savaşın iç politikaya tahvilindeki anahtar kavramsa 'iç cephe'

Esfender Korkmaz: Türkiye'de eğitim iki nedenle bozuldu

Mustafa Mutlu: Zafer Partililer bu kararı 'halay' çekerek kutladı

Yasin Aktay: Netanyahu İran'a karşı hızlı bir zafer umdu

Mehmet Y. Yılmaz: Saral, cumhurbaşkanına 'Sultanım' diye hitap ederken bir gerçeği ifade ediyor

Barış Pehlivan: Hakan Fidan'ın İran'ın nükleer programına kafa yorması dışişleri bakanı olmasıyla başlamadı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×