• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Erdoğan 'FETÖ itirafçıları'na yüklendi: Başbakanken bana söyledikleri farklıydı

18/01/2017 15:40

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘FETÖ‘ soruşturmaları kapsamında ‘itirafçı’ olan isimlere yüklendi: “Bunların bir kısmıyla başbakanlığım zamanında baş başa görüşmelerim olmuştur. İtirafçı olarak söyledikleriyle o dönem söyledikleri tamamen farklı.”

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)


Erdoğan, ‘Ak Saray’da Yargıda Birlik Derneği üyelerine hitap etti.

‘Yargıya verilen desteği kullandılar’

‘FETÖ’ soruşturmalarındaki bazı ‘itirafçılar’la başbakanlığı döneminde görüştüğünü, itirafçıların açıklamalarının doğru olmadığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat bunlar doğru konuşmuyor. Bakın bunu açık söylüyorum. İtirafçı diyerek ortaya çıkarken bunlar, gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan da bu. Bunların bir kısmıyla başbakanlığım zamanında baş başa görüşmelerim olmuştur. İtirafçı olarak söyledikleriyle o dönem söyledikleri tamamen farklı.

‘FETÖ’nün ‘yargıya verilen desteği’ kullandığını belirten cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin darbecilerle, cuntacılarla, vesayet odaklarıyla mücadelesi adına yargıya verdiğimiz desteği, FETÖ kendi militanlarına yol açmak için kullanmıştır. Bu durum, sadece kadroların istilasına yol açmamış, aynı zamanda darbecilerle, cuntacılarla, vesayet odaklarıyla yaptığımız mücadeleye de çok büyük zararlar vermiştir” diye konuştu.

’17-25 Aralık şahsi meselem değil’

Devlete ve demokratik meşru siyasi kurumlara saygı duyan veya ‘öyle gözüken’ herkese kapıları açık tuttuklarını aktaran cumhurbaşkanı, “Hiç kimseye ve hiçbir gruba ne yargıyı ne de başka bir grubu peşinen asla teslim etmiş değiliz. Fakat bu örgütün (FETÖ) zihin dünyası ve organizasyon yapısı, her türlü iyi niyeti istismara müsait olduğu için adeta ‘saman altından su yürüterek’ pek çok yerde güç temerküzüne girdiklerini gördük” dedi.

17-25 Aralık operasyonunu, ‘kendi şahsi meselesi’ olarak göstermeye çalışanlar olduğunu ancak bu operasyonların yargının ele geçirilmesinin açığa çıkması olduğunu savunan Erdoğan, önümüzdeki dönemde de HSYK’nın ‘çoğulcu ve geniş tabana oturan’ yapısının mutlaka korunacağını söyledi.

‘Devletin işlerliğinde bir patinaj var’

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Ülke olarak, adalet teşkilatı olarak çok büyük faydasını gördüğümüz bu çoğulcu yapıdan geriye dönüş mümkün değildir. PKK terör örgütü ile FETÖ müşterek çalışıyorlar. Bugün bizim emniyet teşkilatımız içerisinde bunlar var mı, var. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar var mı, var. Bunlar terör örgütlerinin işini ciddi manada kolaylaştırıyorlar ama her geçen gün eriyorlar, daha da eriyecekler veya terk edecekler.”

‘Partili cumhurbaşkanlığı’nı da içeren anayasa değişikliği ile ilgili AKP’yle ‘işbirliği’ yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir kez daha teşekkür eden Erdoğan sözlerini şöyle bitirdi: “Devletin işlerliğinde bir patinaj var. Bu patinajın ortadan kaldırılması gerekiyor. Çift başlılık işte bunu getiriyor.”

Erdoğan’a göre bankacılar ‘vurguncu’: Muslukları açmayan karşısında bizi bulur

Erdoğan’a göre bu kez ‘konu ayrı’: Meclis işletilmezse erken seçim düşünülebilir

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Ülkenin genelinde bu hafta sağanak yağış bekleniyor: Üç büyükşehirde hava durumu

Türkiye’nin büyük bölümünde bu hafta gök gürültülü sağanak etkili olacak. Hava durumu mevsim normallerinde seyrederken iç kesimlerde sıcaklık 1-2 derece düşecek.

Otomotiv sektörü: 2025'in ilk dört ayında üretim düştü, ihracat arttı

Türkiye’nin otomotiv üretimi, 2025’in ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 464 bin 290 adete gerilerken toplam ihracat yüzde 5 artarak 12,5 milyar dolar oldu.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde final: Galatasaray Unicaja Malaga'ya 83-67 yenildi

Basketbol Şampiyonlar Ligi finalinde İspanya temsilcisi Unicaja Malaga’ya 83-67 mağlup olan Galatasaray, organizasyonu ikinci tamamladı. 

Sait Faik Hikâye Armağanı Burçe Bahadır'ın

71’nci Sait Faik Hikâye Armağanı, ‘Şimdi Dönecek Dünya’ kitabıyla Burçe Bahadır’a verildi.

İmamoğlu: Sen de gayet iyi biliyorsun ki, ortada ne suç var ne de örgüt

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Sen de gayet iyi biliyorsun ki, ortada ne suç var ne de örgüt, ne turp var ne de heybe” dedi.

Şort giyen kadına tekme atan Çakıroğlu, akli dengesinin tespiti için gözleme alındı
'Erdoğan'a hakaret'te bugün (2): Demirtaş hakkında dört yıla kadar hapis istemi

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 750 gündür hapiste

YAZARLAR

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

Sırrı bey…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Faruk Bildirici: Haberi düzeltmesi, istismarın ayrıntılarının pornografik bir dille anlatıldığı satırları silmesi gerekirdi

Feray Aytekin Doğan: Eğitimin piyasalaştırılması ve dinselleştirilmesi hattının yarattığı yıkımın son adımına hazırlık yapılıyor

Fehmi Koru: Cesur olunur ve gerçekçi adımlar atılırsa, ülke insanını rahatlatmak mümkün

Nevşin Mengü: Madem anneler günü, yavrularını kaybetmiş annelere söz vereyim

Saygı Öztürk: İmamoğlu susturulurken Öcalan'a yönetmelikte olmayan ayrıcalıklar tanındığına ilişkin haberler de şaşırtıcı

Zeynep Oral: Benim aklım fikrim, haklarını aradılar diye hapse tıkılan çocukların, gençlerin annesinde…

Mehmet Çetingüleç: Görülmemiş bir bedelliye, pardon 'soyguna' Beşiktaş hissedarları izin vermedi

Taha Akyol: PKK'nın açıklamasında 'iki farklı alanda birbirine paralel kararlar' aldığı belirtiliyor

Emre Kongar: 'En iyi' senaryoda bölünme yok, demokrasi var

Esfender Korkmaz: MB verilerinden Türkiye'ye kara para girişinin ve çıkışının kolay olduğu anlaşılıyor

Zeynep Aktaş: Hızlı nakde dönebilecek daha likit ve tematik varlıklar öne çıkan yatırım araçları

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×