Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koalisyon kurulamaması halinde iktidara gelecek bir azınlık hükümetinin Türkiye’nin sıkıntılarına çare olmayacağını savundu.

‘Ak Saray‘da eski milletvekilleriyle buluştuğu iftar programında konuşan Erdoğan, azınlık hükümetine mesafeli olduğunu söyledi.
Erdoğan, “Bize düşen milletimizin takdirine saygı göstermektir. Anayasa’nın verdiği yetkiler çerçevesinde Türkiye’nin bu dönemi en sıkıntısız şekilde geçirmesini sağlayacağız. Azınlık hükümeti Türkiye’nin sıkıntılarına çare olmaz” dedi.
Milletin kendilerini bu makama ülkeyi ‘güvenli limanlara‘ götürmek için seçtiğini ileri süren Erdoğan, “Meclis Başkanlığı için birinci turda beklenen oldu. Yarın umut ederim ki Meclis Başkanımız belli olacak. Daha sonraki günlerde üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” diye konuştu.