• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Erdoğan, Irak başbakanına 'had bildirdi': Sen benim kalitemde değilsin, bildiğimizi okuyacağız

11/10/2016 13:56

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk askerinin Musul’un yakınlarındaki Başika kampından çıkmasını isteyen Irak Başbakanı Haydar el Abadi’ye çıkıştı: “Bildiğimizi okuyucağız, haddini bil.”

Fotoğraf: Reuters

Fotoğraf: Arşiv / Reuters


‘Türkiye’nin ordusu sizden talimat almaz’

Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen bir toplantıda konuşan Erdoğan, el Abadi’nin kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şunları söyledi: “Sen benim muhatabım değilsin, karatımda değilsin, kalitemde değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu? Irak’ın başbakanı… Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayınlanacak. Şimdi diyor ki Başika’dan çekilin. Türkiye’nin ordusu sizden talimat almaz.”

‘Ateist terör örgütü olur mu?’

Erdoğan, IŞİD’in Batı’daki ‘Müslüman düşmanlığını’ artırdığını vurgulayarak şöyle devam etti:: “Tüm dünyaya nizam vermeye çalışan Batı ülkelerinin Müslümanlara tecridi ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Dünyanın her yerinde farklı inanç grupları tarafından yapılan terör eylemleri yapılabiliyor. Sadece yapan Müslümansa bunun adı İslami terör olarak niteleniyor. Hristiyan terör örgütü, Yahudi terör örgütü, ateist terör örgütü diyeni duydunuz mu? Duyamazsınız.”

Tırmanan gerginlik

Meclis’ten geçen sınır ötesi harekat tezkeresi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Musul’a kimse giremez” sözlerinin ardından Irak’la Ankara-Bağdat hattı daha da gerilmişti.

Irak meclisi Türkiye’yi ‘işgalci’ ilan etmeye hazırlandığını açıklamış, Ankara, Irak meclisinin kararını ‘şiddetle protesto edip’ kınamıştı.

‘Topa giren’ ABD, Irak topraklarında bulunan Türk askerinin koalisyon güçlerine dahil olmadığını söyleyip “Türk ordusu izinle gelmemiştir ve illegaldir” demişti.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi ise Irak topraklarında bulunan Türk askeriyle ilgili “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Meclis’ten geçen sınır ötesi harekat tezkeresi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Musul’a kimse giremez” sözlerinin ardından Irak’la Ankara-Bağdat hattı daha da gerilmişti.

Irak meclisi Musul yakınlarındaki Başika’da bulunan birliği nedeniyle Türkiye’yi ‘işgalci’ ilan etmeye hazırlandığını açıklamış, Ankara, Irak meclisinin kararını ‘şiddetle protesto edip’ kınamıştı.

IŞİD karşıtı koalisyonda görevli ABD’li komutanı albay John Dorrian ise Irak topraklarında bulunan Türk askerinin koalisyon güçlerine dahil olmadığını söyleyip “Türk ordusu izinle gelmemiştir ve illegaldir” demişti. Dorrian daha sonra verdiği demeçte bu açıklamayı yalanlamıştı.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi de Irak topraklarında bulunan Türk askeriyle ilgili “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum” ifadesini kullanmıştı.

Son olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Irak’ta yapılması planlanan operasyonlar Irak hükümeti önderliğinde olacak. Türk askerinin bu operasyonlarda yer alıp almayacağıysa Irak yönetimine bağlı” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım ise, “Irak hükümeti ne derse desin Türk askerinin varlığı devam edecek” diyerek, Irak ve ABD’ye meydan okumuştu.

Son çıkış Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi’den gelmişti: “Türkiye bu konuda geri adım atmazsa tavrımız farklı olur.”

Irak, Başika krizinde ‘el artırdı’: Türkiye geri adım atmazsa tavrımız farklı olur

ABD, Başika’da diretiyor: Irak’taki askeri eylemler hükümetin tam rızasıyla olmalı

Çavuşoğlu: Şiilerin Musul operasyonuna dahil edilmeleri barış getirmez

Türkiye’yi ‘işgalci’ ilan eden Irak’a Çavuşoğlu’ndan yanıt: İyi niyetli değil

Başbakan, Irak’a meydan okudu: Türk askeri bölgede kalmaya devam edecek

ABD, Türkiye’nin Musul’daki askeri varlığı için topu Iraklılara attı

‘Ankara-Bağdat krizi’nde söz Abadi’de: Bölgesel bir savaştan korkuyorum

ABD topa sert girdi: Irak’taki Türk ordusu illegaldir, izinsiz gelmiştir

Ankara’dan Bağdat’a ‘şiddetli protesto’

Irak, Erdoğan’a ‘Musul’dan elini çek’ dedi: Türkiye ‘işgalci’ ilan edilecek

Tezkere Meclis’ten geçti: Sınır ötesi operasyon yetkisi bir yıl daha uzatıldı

ABD, Türkiye’nin Musul operasyonuna katılmasını istemiyor

ABD kararlı: Suriyeli Kürtleri silahlandırmaya devam edeceğiz

Erdoğan: ABD üç gün önce Kobani’ye YPG için iki uçak dolusu silah indirdi

Rakka kriteri: YPG varsa Türkiye yok

Suriyeli Kürtlere silah yardımı masada: Obama ve Erdoğan karşı karşıya gelebilir

Türkiye’den ‘Rakka’ şartı: Operasyonun çekirdek kadrosunda YPG yer almamalı

Erdoğan açıkladı: Obama, Rakka’da birlikte bir şeyler yapmak istiyor

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

İmamoğlu'ndan 19 Mayıs paylaşımı: Ey Türk gençliği…

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Kapadokya'da balonlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle uçtu

Kapadokya’da sıcak hava balonları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle uçtu.

Mourinho: Türkiye liginin nasıl bir yer olduğunu dünyaya gösterme anlamında başarılıyım

Fenerbahçe’nin hocası Jose Mourinho “Türkiye liginin nasıl bir yer olduğunu bütün dünyaya gösterme anlamında başarılıyım” dedi.

Joe Biden'a prostat kanseri teşhisi konuldu

Eski ABD başkanı Joe Biden’a, kemiklerine kadar metastaza neden olan türde prostat kanseri teşhisi konuldu.

Tanrıkulu: Komisyon mutlaka yasayla kurulmalı

CHP Diyarbakır Millletvekili Sezgin Tanrıkulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu’ kurulması teklifine karşılık kendilerinin geçmişte sundukları yasa teklifini hatırlatarak eksiklerinin tamamlanıp değerlendirilebileceğini belirtti.

Yıldırım, Yeni Şafak'ın 'ikinci darbe' manşetine çattı: Darbe çığırtkanlığı
Sefaköy'deki metrobüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti: Seferler normale döndü

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 757 gündür hapiste

YAZARLAR

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

GÜNÜN 11’İ

Şükrü Hatun: Sokaklarda şişmanlık taramasının iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum

Aziz Çelik: Genç istihdamı ve genç işsizliğine ilişkin tablo giderek vahim bir hâl almaya başlıyor

İpek Özbey: Ülkenin geleceğinin emanet edildiği gençler hangi sorunlarla mücadele ediyor?

Müjdat Gezen: Sakın bu şarkıyı yasaklamasınlar?

Orhan Bursalı: Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın gençlik

İbrahim Kahveci: Görüntüde büyüyoruz ama gerçekte fakirleşiyor

Abdulkadir Selvi: 'Bir oy CHP'ye, bir oy HDP'ye' derken PKK'nın Lozan'la ilgili değerlendirmelerinden haberiniz yok muydu?

Murat Muratoğlu: Türkiye'de enflasyonun asıl dümeni siyaset rüzgarıyla döner

Deniz Zeyrek: 500 milyon liralık bu kamu zararının hesabı sorulmayacak mı?

Saygı Öztürk: 'PKK'nın silah bırakması' tartışmaları

Erdal Sağlam: 19 Mart krizinin ekonomide yarattığı tahribatın etkisi devam ediyor

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×