‘Dünyanın en şişman insanı’ unvanına sahip olan 38 yaşındaki Meksikalı Andrés Moreno Sepúlveda, kalp krizinden hayatını kaybetti.

Deutsche Welle’nin haberine göre, 450 kg ağırlığa sahip eski polis memuru Sepúlveda’nın midesinin dörtte biri geçtiğimiz ekim ayında alınmıştı. Bu operasyonla 300 kiloya düşen Sepúlveda, bir yıl içinde ağırlığını 70-85 kg daha azaltacak bir operasyon geçirmeyi bekliyordu.
Diyabet ve yüksek tansiyon hastası olan Sepúlveda, altı kilo doğmuştu. Babasının dört yıl önceki vefatından sonra depresyona giren Sepúlveda, 200 kg almıştı.
Kız arkadaşı Carmen Palacios, Sepulveda’nin kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.
Sepúlveda’dan önce dünyanın en şişman insanı unvanına yine bir Meksikalı sahipti. 560 kilo olan Manuel Uribe, 2014 yılının mayıs ayında hayatını kaybetmişti.