Türkiye’ye gelen Uruguay’ın ‘yoksul’ dostu eski devlet başkanı Jose Mujica ve eşi İstanbul ziyareti boyunca 1973 model bir vosvos’a binecek. Mujica çifti Taksim’de üç yıldızlı bir otelde konaklayacak.

Fotoğraf: Hürriyet
Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre CHP, dünyanın en mütevazı devlet adamı olarak ünlenen Mujica ve eşini mütevazi biçimde ağırlıyor.
Araba 73 model, makam şoförü milletvekili
Devlet başkanı olduğu dönemde makam aracı olarak eski model bir Wolkswagen araç kullanan Mujica ve eşi Türkiye’de oldukları dönemde makam aracı olarak kullancağı 1973 model vosvosun şoförlüğünü de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yapacak.

Fotoğraf: DHA
Cumartesi Anneleri ve işçilerle buluşacak
Mujica’nın programında Cumartesi Anneleri ile buluşma, DİSK’in düzenleyeceği panelde işçilerle sohbet, cemevi ziyareti gibi faaliyetler yer alıyor.
İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını da gezecek olan Uruguay eski devlet başkanı, İzmir ve Eskişehir Odunpazarı’nda da yine işçilerle buluşacak.