Tokat’ın Niksar ilçesinde gazetecilik yapan 50 yaşındaki Ali Özyurt, haberini yaptığı bir belediye işçisinin yakınlarının saldırısına uğrayarak hastanelik oldu.

DHA’nın haberine göre Niksar’da 23 yıldır gazetecilik yapan evli, üç çocuk babası Ali Özyurt, yaklaşık bir hafta önce kentte yayın yapan bir yerel haber sitesine, belediyede çalışan E.K.’yle ilgili haber yaptı. Haberde E.K.’nin, Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından görev değişikliğiyle atıl bir göreve getirildiği yazıldı.
Haberin devamında E.K.’nın ağabeyi S.K.’nın ‘Başkan Özcan kardeşimi ya eski görevine iade edecek ya da işten çıkaracak‘ diye etrafta konuştuğu iddiası gündeme getirildi.
Saldırıya uğradı
Akşam saatlerinde arkadaşını ziyaret etmek için sanayi sitesine giden Ali Özyurt, E.K’nin ağabeyi S.K. ve yanındaki yaklaşık 10 kişi tarafından saldırıya uğradı. Özyurt’un aldığı darbelerle yüzünde şişlikler oluştu.
Sanayi sitesinde bulunan diğer esnafların araya girmesiyle kavga sona ererken, Özyurt kendisine ait otomobiline binerek ilçe merkezine döndü.
Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan gazeteci, ardından devlet hastanesine giderekdarp raporu aldı. Özyurt’un şikayeti sonrası polis S.K.’yi gözaltına aldı.
Kardeşinin hakkını savunamayan bir insan bana saldırıda bulundu
Hastane çıkışında açıklama yapan Ali Özyurt, yaptığı haberden dolayı saldırıya uğradığını söyleyerek şöyle konuştu: “Haberde, kendi kardeşinin hakkını, hukukunu savunamayan bir insan bana saldırıda bulundu. Mesele, belediyede çalışan bir şahsın bir ay önce basın yayın bölümünden, park bahçelere atanmasıydı. Bunu haber yapmıştım. Ben onların haklarını, hukuklarını savunurken o şahıslar bana saldırdı, kötü şekilde darp edildim. Mesele tamamen yaptığım haberden dolayı. Tamamen gazetecilikten dolayı yapılan bir saldırı bu. Şikayetçiyim.”