DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın AKP’ye döneceğini iddia eden Hürriyet genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ın iddiasını reddetti.

Babacan kurucular kurulunda yer aldığı AKP’den 8 Temmuz 2019’da istifa etmişti. Başbakan yardımcılığı, dışişleri ve ekonomi bakanlığı gibi görevlerde bulunan Babacan liderliğindeki DEVA Partisi 9 Mart 2020’de kuruldu.
1 Ekim’de Meclis’in yeni yasama yılı açılışı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte AKP hükümetinde başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu ve Babacan’la yan yana oturdu.
Kamuoyunda gündem olan fotoğrafla ilgili çeşitli yorumlar gelmiş, Erdoğan kareyle ilgili şöyle konuşmuştu:
“O kare, gerçek Türkiye fotoğrafıdır. Birileri Türkiye’yi kamplara bölünmüş, paramparça gibi göstermeye çalışıyor, ancak hakikat oradaki birlik ve beraberlik tablosudur. O tablonun parçası olamayanlar, oturup kendilerini hesaba çekmelidir.”
Bugün köşesinde “Ali Babacan, DEVA Partisi’ni kapatarak Muharrem İnce’nin CHP’ye dönmesi gibi AK Parti’ye dönebilir” diyen Ahmet Hakan’a DEVA Partisi sözcüsü Sadullah Kısacık’tan şöyle yanıt geldi:
* Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ni kapatıp Ak Parti’ye katılacağı yönünde bir ‘kehanette’ bulunmuş. Bu tür yazılar aslında bilinçli şekilde servis edilen bir arzunun, bir özlemin dışa vurumudur.
‘İktidar tıkanıklık içinde’
* Çünkü biliyoruz ki iktidar ekonomi yönetiminde, siyasette ve devlet idaresinde ciddi bir tıkanmışlık içerisinde. İktidar güven bunalımı yaşıyor ve yeni bir başarı hikayesi yazamıyor. Çünkü biliyoruz ki iktidarın Ali Babacan hikayesine çok ihtiyacı var.
* Böylesi bir ortamda, yıllar önce Türkiye’yi güven, istikrar ve reformlarla tanıştıran bir isim olan Ali Babacan ile aynı fotoğraf karesinde bulunmak, buradan çeşitli kehanetler çıkarmak bile iktidara moral kaynağı olmuş görünüyor.

‘Babacan’ın yeri gelecekte’
* Sayın Babacan’ın yeri geçmişte değil, gelecektedir. Türkiye’nin ihtiyacı, eskiye dönüş değil; DEVA kadrolarının vizyonuyla yepyeni bir başlangıçtır. Bizim iddia edildiği gibi kapatmak, katılmak ya da geri dönmek gibi bir gündemimiz yok.
* Bizim gündemimiz; demokrasi, adalet ve ekonomi alanlarında ülkeyi yeniden ayağa kaldırmaktır. Kısacası, iktidarın Ali Babacan’ın dönüşüne ihtiyacı olabilir. Ama Türkiye’nin ihtiyacı, Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA kadrolarındadır.
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ni kapatıp Ak Parti’ye katılacağı yönünde bir “kehanette” bulunmuş.
— Sadullah Kısacık (@sadullahkisacik) October 13, 2025
Bu tür yazılar aslında bilinçli şekilde servis edilen bir arzunun, bir özlemin dışa vurumudur.…