Bir AKP’li vekil darbe girişimi gecesi yaşananlardan dolayı Marmaris’e ‘Gazi’ ünvanı verilmesi gerektiğini söylerken, bir başka vekil ‘Kahraman Gazi Marmaris’ ünvanını önerdi.
Meclis’te kurulan darbe komisyonunun beş AKP’li ve bir MHP’li üyesi, 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te saldırıya uğradığı Club Turban Grand Yazıcı Otel’de incelemelerde bulundu.

Fotoğraflar: DHA
Komisyon üyeleri ilk olarak Dalaman Havalimanı’nda incelemelerde bulunup emniyet yetkililerinin ifadelerine başvurdu. Heyet daha sonra Erdoğan’ın kaldığı otele gitti.
Otelin sahibi Serkan Yazıcı’yla da görüşen komisyonun başkanı Reşat Petek şunları söyledi: “Bu hainlerin yaptıklarını Beşar Esad’ın askerlerinden farkı yok. Bu ‘FETÖ’matik terör mensuplarının insan hakkı tanımadıklarını ve hain olduklarını gördük. Normal bir savaşta düşman askerini yapmayacağı şekilde kendi halkına, cumhurbaşkanına saldırı olmuştur. Bizlere de lanetlemekten başka bir sözcük kalmıyor.”
Tanıkların dinlenmesi sırasında AKP İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır şu öneride bulundu: “Marmaris’in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris’in bu büyük başarısı için ‘Gazi’ unvanı verilebilir. Meclis’e böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum.”
AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise Satır’ın bahsettiği olası kanun teklifinde Marmaris’in adının ‘Kahraman Gazi Marmaris’ olması gerektiğini söyledi.