Türkiye’nin en önemli sosyal sorunları arasında bulunan aile içi şiddete çözüm için sürekli vaatlerde bulunan hükümetin, olgunun boyutlarını ortaya koyan bir istatistik tutmadığı ortaya çıktı.

Durum, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrıları değerlendirdiği ALO 183’ü arayan kişi sayısını öğrenmek için CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvurmasıyla ortaya çıktı.
Emir’e verilen yanıtta, ALO 183’e 2018’de 336 bin 564 başvuru geldiği bildirildi. Ancak Emir’in ALO 183’e aile içi şiddetten kaç kişinin başvurduğu yönündeki sorusuna, bununla ilgili istatistiğin bakanlıkça tutulmadığı yanıtı verildi.
Emir, “Veriler, AKP iktidarının toplumsal çürüme ve ahlaki değerlerimizdeki aşınma konusunda 17 yılda ülkemizi getirdiği durumu gösteriyor” dedi.