Çin sessizliğini bozdu: Türkiye'den yükselen eleştirilerden rahatsızız

 

Çin Uygur Türkleri’ni Ramazan’da ibadet edip oruç tutmaktan men ettiğine dair Türkiye’den yükselen suçlamalar karşısındaki sessizliğini bozdu.

Doğu Türkistan İçin'in Facebook hesabından alınmıştır.
Turancılar, bir Çin restoranı önünde protesto gösterisi yapmıştı. (Fotoğraf: Doğu Türkistan İçin’in Facebook hesabı)

 

Söz konusu kısıtlamaların Uygur Türkleri’nin yaşadığı Şican eyaletinde bazı yerel yönetimlerce yürürlüğe sokulduğu bildirilmiş, Ankara da rahatsızlığını dile getirmiş, hükümet yanlısı da medya bu yönde yayın yapmıştı.

Reuters’in haberine göre Çin dışişleri, Türkiye’den yükselen eleştirilerden rahatsız olduğunu bildirip, Şincan halkının her zamanki gibi özgürce ibadet ettiğini savundu. Bakanlık Sözcüsü Hua Çunying, “Türkiye’den ne kastettiğini açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Turancı hareket Uygur Türklerinin ‘intikamını’ Çin lokantasından aldı