CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, çok sayıda güvenlik görevlisinin seyirci kaldığını söyleyip İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, Hakkari’de PKK’lıların saldırısında hayatını kaybeden er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesinin Akkuzulu Mahallesi’ndeki cenazesinde bir grubun tekme ve yumruklu saldırısına uğramıştı. Partililer ve koruma polisleri tarafından yakındaki bir eve götürülen Kılıçdaroğlu buradan da zırhlı araçla çıkarılabilmişti. Kalabalıktan bir kadın ise CHP liderinin sığındığı evi kastederek “Yakın evi yakın” diye bağırmıştı.
Cumhuriyet’in haberine göre Kaya saldırganların hayatını kaybeden askerin köyünden de Çubuk’tan da olmadığını ifade etti.
Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı: “Güvenlik kılıklı insan çoktu. Hiçbiri bizi korumaya yönelik adım atmadı. Emniyet genel müdürü vardı. İl emniyet müdürü de vardı. Polis kıyafeti, jandarma kıyafeti olan çok insan vardı. Ancak bizi korumak üzere bir girişimleri olmadı.”
‘Sokakta masum insanlara gaz sıkan nerede?’
Saldırının ‘tamamen organize‘ olduğunu öne süren Kaya, sadece kendi korumalarının Kılıçdaroğlu’nun korumaya çalıştığını belirtti.
Plakaya kadar her şeyin bilindiğini kaydeden CHP genel başkan yardımcısı şunları söyledi: “İçişleri bakanı istifa etmelidir. Milli savunma bakanı oradaydı. Kendi şehidinin cenazesinde bu saldırgan tutuma göz yumdular. Vali İstanbul’daymış. Şehit cenazesi varken İstanbul’da ne işi var anlamadık. Saldırı tamamen organize bir linç girişimi. Kimsenin bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Kendi tedbirini alamayan bir jandarma ve emniyet var. Sokakta masum eylemlere gaz sıkanlar nerede?”