Ankara’nın göbeği Kızılay’da dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırının ardından bu sabah sessizlik hakimdi.

Fotoğraf: Reuters
Ankara valiliği, en az 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının gerçekleştiği Kızılay’ın her iki yönde de tüm gün araç trafiğine kapatıldığını açıklamıştı. Bölgede olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ederken, saldırı noktasının etrafı beyaz brandalarla kapatıldı.
Ankara’da tüm bölgeleri birbirine bağlayan ve geçiş noktası olan Kızılay her gün binlerce kişiyle dolup taşarken, bugün bomboş görüntüsüyle de dikkat çekti. Kesilen araç trafiğinin yanı sıra, insan sayısında da gözle görünür bir düşüş yaşandı.
Olay yeri ve Kızılay, bu sabah DHA ve Reuters objektifine şöyle yansıdı:
- Fotoğraf: Reuters
Güvenlik kaynakları: Bir saldırgan teşhis edildi

Fotoğraf: DHA
Kızılay Güvenpark’ta bir otobüs durağı önünde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı bu sabah üç kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 37’ye yükselmişti. Güvenlik yetkilileri infilak ettirilen aracın BMW marka olduğunu ve başkente Urfa’nın Viranşehir ilçesinden geldiğini söylemişti.
Saldırının biri kadın iki kişi tarafından gerçekleştirildiği aktarılırken, ilk şüphelerin Ankara’da 17 Şubat’ta 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı üstlenen TAK’ı ( Kürdistan Özgürlük Şahinleri) işaret ettiği belirtiliyor.
Bu sabah Reuters’a konuşan güvenlik yetkilileri, kadın saldırganın, 1992 doğumlu PKK üyesi Seher Çağla Demir olduğunu söyledi. Faillerin kim olduğuna dair henüz resmi bir açıklama ise yapılmış değil.
Dün geceyi yakınları için Adli Tıp önünde geçiren ailelerin bekleyişi sürüyor. 37 cenazeden 24’ünün aileleri tarafından alındığı, diğer cenazelerin otopsi işlemlerinin devam ettiği belirtiliyor.