Brugge sokakları birayla buluştu: 3.2 kilometrelik 'bira boru hattı' açıldı

 

Avrupa’nın en çok bira tüketen ülkelerinden Belçika’da, bira taşıyan kamyonların trafikte yarattığı karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla yapımına başlanan ‘bira boru hattı’ hizmete girdi.

Almanya'da düzenlenen Oktoberfest (Fotoğraf: Reuters)
Almanya’da düzenlenen Oktoberfest (Fotoğraf: Reuters)

Belçika’nın ‘masalsı şehri’ Brugge’de kurulan 3.2 kilometrelik boru hattı, yerin 2 ile 34 metre altından geçiyor.

Deutsche Welle’nin haberine göre, De Halve Maan bira fabrikasından şişeleme tesisine ulaşan ‘bira boru hattı’nın yapımı dört yıl sürdü.

Yakşlaşık altı bin litre bira taşıyacak hat, dört milyon avroya mal olurken, bu miktarın yaklaşık 300 bin avroluk bölümü biraseverler tarafından karşılandı.

4
Fotoğraf: wikipedia.org

Çok sert ve özel bir plastikten, temizlenebilecek bir şekilde inşa edilen hattın, içme suyu borularına benzer bir yapıya sahip olduğu belirtildi.

De Halve Maan’ın sahibi Xavier Vanneste, ‘bira boru hattı’yla ilgili daha önce “Her şey bir şakayla başladı ve kimse bunun işe yarayacağına inanmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Mezopotamya’daki işçiler 5 bin yıl önce maaşlarını birayla alıyormuş

İrlanda Britanya’yı ‘bir bardak soğuk su’yla bırakmadı: Brexit birası

Tartışma kapısı açıldı: Günde bir bardak bira sağlığa zararlı değil, kalp krizi riski azalıyor

Şakaydı gerçek oldu: Belçika’da ‘bira boru hattı’ kuruluyor

Dört ay ABD’yi gezip ‘bira tadımı’ yapacak üç kişi aranıyor, maaş dolgun

Dortmund taraftarlarından ‘Sen ırkçısın bizimle bira içemezsin’ kampanyası

Bira muslukları açıldı, ‘Oktoberfest’ başladı