Boş konutlara nüfus kaydı yapan nüfus müdürlüğü çalışanı tutuklandı

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde boş konutlara nüfus kaydı yaptığı belirlenen nüfus müdürlüğü çalışanı bir kişi ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan tutuklandı.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Nüfus müdürlüğünde görevli bir personelin boş konutlara nüfus kaydı yaptığı iddiasıyla AKP ilçe başkanlığı şüpheli memur hakkında savcılığa giderek şikayetçi oldu.

DHA’nın emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre nüfus memuru M.Ö.S., ilçedeki boş dairelere eylül, ekim, kasım ve aralık aylarındaen az 354 kişiyi kaydetti. İlçe seçim kurulu da bu kişilere yönelik çalışma başlattı.

Bunun üzerine hakkında gözaltı kararı verilen M.Ö.S. geçtiğimiz günlerde yakalanarak gözaltına alındı. M.Ö.S.’nin Büyükçekmece belediyesinde çalışırken iki yıl önce geçici olarak nüfus müdürlüğünde görevlendirildiği tespit edildi.

M.Ö.S. ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan tutuklandı.

AKP, Bozcaada’nın muhtar dahil üçte birini ‘Adada yaşamıyor’ diye şikayet etti

Foça’daki ‘geçici seçmenler’ için top YSK’da

CHP 26 bin nüfuslu Foça’da 4 bin ‘geçici seçmen’e itiraz etti

Samsun’da ahır ve samanlıktan seçmen çıktı!

HDP’li vekil: Şırnak’ta bir ahırda dokuz seçmen kayıtlı

HDP’li vekiller: Hakkari’de bir dairede 1108 seçmen var

Böyle buyurdu seçmen kütüğü: İnşaatta 43 kişi yaşıyor

AKP’li başkandan savunma: Ulukışla’da nüfus artınca seçmen sayısı da arttı

Ulukışla ‘mucizesi’: Nüfus 5 bin 800, seçmen 5 bin 900

Adalar belediye başkanı: Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayı

CHP, Adalar’da 500 ‘hayali seçmen’ tespit etti