ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Biden şöyle dedi:
“Niyetim yeniden aday olmaktı ama inancım o ki gerek partim gerekse ülke için en iyisi çekilmem.”
Biden özellikle rakibi Donald Trump’la ilk münazaraya çıktığı günden beri yoğun bir ‘Çekil’ baskısı altındaydı.
81 yaşındaki başkan hem Demokrat Parti içinden, hem Demokrat temsilci ve senötürlerden hem de Hollywood’dan liberal medyaya kadar ikinci bir Trump dönemi görmek istemeyen çok sayıda isim ve kuruluştan aynı çağrıyı almıştı. En önemlisi birçok bağışcı, Biden adaylıkta ısrar ederse kampanyasına bağışta bulunmayacağını açıklamıştı.
Kamuoyu yoklamalarının zaten önde gösterdiği Trump, suikast girişiminin arından arayı iyice açmaya başlamıştı.
ABD başkanı günlerce çağrılara kulak tıkamış, bir ara topu tanrıya atmış, en sonunda, “Doktorum çekil derse değerlendiririm” demişti.
Yardımcısı Kamala Harris’i işaret etti
Biden adaylıktan çekildiğini duyurmasının hemen ardından başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris’i önerdi.

ABD’den düzenlenen bir anket Demokratların yüzde 79’unun Biden’ın çekilmesi halinde yardımcısı Kamala Harris’in başkan adayı olarak gösterilmesini desteklediğini ortaya koymuştu.