İstanbul’da Feshane’de Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı 23 Nisan töreninde ‘Berkin Elvan ölümsüzdür‘ pankartı açan ve slogan atan ikisi çocuk dört kişi gözaltına alındı.
Vali Mutlu’nun öğrencilere ödül vermek için sahneye çıktığı sırada slogan atıp pankart açan biri erkek biri kız iki çocuk, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Çocukları, Feshane’deki kapalı alana götüren polis, kapıları kapatarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.
Devam eden törende bir lise öğrencisi daha aynı şekilde slogan attığı için gözaltına alındı. Olayı görüntülemeye çalışan kameramanların bir sivil polisin saldırısına uğradığı iddia edildi.
Bu arada, lise öğrencisi olduğu bildirilen bir kişinin daha eylem sırasında gözaltına alındığı belirtildi.