• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Balkanlardan gelen 'kenevir tohumu' dalgası: Trakya'da yetişen kenevir Bulgaristan'dan rüzgarla geliyormuş

02/03/2018 20:12

TBMM’de uyuşturucu komisyonuna sunum yapan İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Ulu, Edirne ve Kırklareli’nde imha edilen hint kenevirini vatandaşın dikmediğini, Bulgaristan’dan rüzgarla gelen tohumların yetiştiğini anlattı.

Fotoğraflar: DHA


Habertürk’ten Murat Gürgen’in haberine göre, uyuşturucu madde bağımlılığının nedenlerinin ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Rüzgarla geliyor

Komisyona sunum yapan İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Ulu, dünyada üretilen her türlü uyuşturucunun Türkiye’den geçtiğini ifade etti.

Ulu şunları söyledi: “Edirne ve Kırklareli’nde görülen hint keneviri, bizim vatandaşlarımızın dikimiyle gerçekleşmiş hint keneviri değildir. Bulgaristan’dan rüzgarla gelen hint kenevirlerinin sınır boyunda yetişmesiyle ortaya çıkıyor ve vatandaşlarımız kendisi ihbar ederek bunların imha edilmesini sağlıyor. 2016 yılında 82 milyon hint kenevirini operasyonlarla imha ettik. 2017 yılında imha edilen hint keneviri miktarı 18.9 milyona geriledi. 2016 yılında imha edilen hint keneviri eğer esrara dönüşseydi bundan yaklaşık 16.3 milyar TL’lik bir gelir elde edilecekti, 2017 yılında imha edilen hint keneviri esrara dönüşseydi de 3.7 milyar TL’lik esrara dönüşecekti.”

Türkiye uyuşturucu coğrafyasının ortasında

Türkiye’nin bütün uyuşturucu üreten coğrafyaların tam ortasında bulunduğunu belirten Ulu, dünyadaki bütün uyuşturucu türlerinin Türkiye’den geçtiğini kaydetti.

Ulu, “Afyon ve eroin bakımdan Afganistan’dan, ecstasy bakımından Belçika ve Hollanda’dan, captagon bakımından Polonya, Belçika ve Hollanda’dan, metamfetamin bakımından Çekya, Polonya, Slovokya, İran, sentetik uyuşturucular bakımından Çin ve AB ülkeleri, esrar üretimi bakımından da Fas ve Lübnan’dan yönelmiş bir tehditle karşı karşıyayız” dedi.

Geçen yıl Türkiye’de 18.5 ton eroin yakalandığını ifade eden Ulu, “Ecstasy de direkt ülkemizi hedef almış, sentetik bir uyuşturucu olması hasebiyle son derece tehlikeli etkiye sahiptir. 2015 yılında 5.6 milyon yakalamayla dünyada en fazla ecstasy yakalayan ülkeydik, bu yıl rakam 10 milyonun üzerine çıktı” diye konuştu.

Avrupa’da her dört kişiden biri keneviri denemiş

Kategori:Diken'e takılanlar

SON HABERLER

Mourinho: Türkiye liginin nasıl bir yer olduğunu dünyaya gösterme anlamında başarılıyım

Fenerbahçe’nin hocası Jose Mourinho “Türkiye liginin nasıl bir yer olduğunu bütün dünyaya gösterme anlamında başarılıyım” dedi.

Joe Biden'a prostat kanseri teşhisi konuldu

Eski ABD başkanı Joe Biden’a, kemiklerine kadar metastaza neden olan türde prostat kanseri teşhisi konuldu.

Tanrıkulu: Komisyon mutlaka yasayla kurulmalı

CHP Diyarbakır Millletvekili Sezgin Tanrıkulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu’ kurulması teklifine karşılık kendilerinin geçmişte sundukları yasa teklifini hatırlatarak eksiklerinin tamamlanıp değerlendirilebileceğini belirtti.

Süper Lig'de küme düşen üçüncü takım Sivasspor

Süper Lig’de küme düşmesi kesinleşen üçüncü takım Net Global Sivasspor oldu.

Uzaktan çalışanlar daha yalnız, üzgün ve öfkeli hissediyor

Anket sonuçları uzaktan çalışanların kendilerini daha yalnız, üzgün ve öfkeli hissettiklerini gösterdi.

Bir devrin sonu: 33 yılda 28 takım çalıştıran Yılmaz Vural 'tövbe edip' futbolu bıraktı
Türkiye'nin zenginleri 'zenginleşti': Murat Ülker yine birinci sırada

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 756 gündür hapiste

YAZARLAR

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

GÜNÜN 11’İ

Pınar Yıldız Yüksel: Türkiye yaşlı nüfus hızında Japonya'nın izinden gidiyor

Savaşkan İskefli: Otomobil almak yüksek vergiler nedeniyle toplumun büyük kesimi için neredeyse imkânsız

Ümit Akçay: 19 Mart operasyonunun ekonomik etkileri, iktidarı girdiği yoldan çevirecek bir etki yapmadı

Esfender Korkmaz: Dezenflasyonist politika aracı olarak yatırımların durdurulması çok yanlış

Sedat Bozkurt: İktidarın 'terörsüz Türkiye' diyerek önüne koyduğu amacı o gün bu akademisyenler devletten talep ettiler

Nevşin Mengü: Ekrem İmamoğlu dosyasından belli ki 'ahtapot' çıkacak

Fehmi Koru: Körfez ülkelerinde krallar gibi karşılandı Trump…

Gözde Bedeloğlu: Geleceğin mimarları, sanatçıları, bilim insanları üstleri başları parçalanarak gözaltına alındı, tutuklandı

Şükran Pakkan: İnsanları onurlu kılan; ispiyoncu olması değil, özgürlüğe, hakka ve adalete inanmasıdır

Zeynep Aktaş: Yatırımcı yeniden borsaya yönelirken altın geriliyor

İlber Ortaylı: Medeniyet Kulübü'nden bir öğrenci, protestocu grubun içine dalıp kavga çıkarmış

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×