İkinci darbe kalkışmasıyla ilgili “15 Temmuz üzerinden sörf yapmak isteyenler olabilir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aklından böyle bir şey geçirenin kafasına tokmağı geçireceklerini söyledi.

Arşiv fotoğraf: DHA
TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, ikinci bir kalkışma iddiasına yönelik bir istihbaratın kendilerine gelip gelmediği yönündeki soruya şu yanıtı verdi: “Elbetteki 15 Temmuz toplumumuzda bir etki meydana getirdi. Bunun üzerinden sörf yapmak isteyenler olacaktır ama Türkiye’de bizim görevimiz demokrasiyle milli iradeyi egemen kılmaktır. Kim bu konuda kafasından bir şey geçiriyorsa, Anadolu’nun güzel bir deyimi var; tokmağı kafasına indiririz. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın.”
Görevlerinin milletin güvenliğini sağlamak olduğunu belirten bakan, Meclis’in aldığı kararları ve kendilerine verilen yetkiyi kullanmaktan da hiçbir zaman çekinmeyeceklerini söyledi.
Soylu şöyle devam etti: “Biz milli iradeyi namusumuz biliriz. Namus bildiğimiz içinde buna uzanan ele gereğini yerine getirmekten de çekinmeyiz. Bunu ezberden söylüyor değilim. 15 Temmuz’da milletimiz söylediklerimizi icra etti. Güvenlik birimlerimiz bu konularda hem terör hem huzur hem demokrasinin güvenliği çerçevesinde buna kendini hazır hissetmektedir. Hiçbir endişe yok. Birtakım değerlendirmeler olacak, birtakım manipülasyonlar olacaktır. Milletin de devletin de yolu bellidir.”