• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Bahçeli: Terörist başı gelsin, DEM Parti grup toplantısında konuşsun

22/10/2024 11:22

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘hodri meydan’ diyerek çağrı yaptı: “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütünün lağvedildiğini haykırsın.”

Fotoğraf: AA

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili yeni bir çağrı yaptı ve “Ne Kandil ne Edirne adres İmralı’dan DEM’e uzansın. Bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın” dedi.


MHP genel başkanı, ‘Öcalan’ın örgütü dağıtması durumunda umut hakkını kullanmasının ardına kadar açılacağını’ söyledi.

Bahçeli: Terörist başının tecriti kaldırılırsa gelsin DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan… pic.twitter.com/dOqYZ0v3up

— Diken (@DikenComTr) October 22, 2024

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

‘Bugünden sonra tarih farklı akacaktır’

* Bugünden sonra tarih farklı akacaktır. Türkiye’nin prangaları tamamen kırılacaktır.  Türk ve ‘Türkiye Yüzyılı’na hız verme zamanıdır.

* Türkiye’nin çözemeyeceği, altından kalkamayacağı hiçbir sorunu yoktur. Yeter ki isteyelim, sırt sırta verelim. Türk milliyetçiliğinin ve Türk milliyetçilerinin var olan her meseleye söyleyecek sözü vardır. Bunlardan biri Türkiye ekonomisi şiddetli fırtınayı atlatmıştır. ‘Battık’ diyenlerin yüzünü kızartmış hepsine mahcubiyet yaşatmıştır.

‘Ekonomi yönetimine güveniyoruz’

* Enflasyon ve hayat pahalılığı her insanımızı rahatsız etmektedir. Gelir dağılımı adaletsizliği canımızı sıkan başka bir olumsuzluktur.

* Enflasyonla mücadele kesintisiz sürmekte ve desteğimiz tamdır. Tek hanelere ineceğine inancım tamdır. MHP olarak yol haritamızı çizmiştik. Elimizden gelen her katkıyı vermeye her çalışmayı yapmaya varız. Bilinmelidir ki kabinemizin yanındayız, ekonomi yönetimine güveniyoruz.

‘Bahaneyle 750 lira almak yerine…’

* Her vatandaştan bahaneyle 750 lira almak yerine tüm vatandaşlara artan zenginliklerden pay vermek hayal değil ulaşılacak seviyedir. Her insanımız emeğinin karşılığını alacak, evini geçindirecek, zorunlu harcamalarını endişesiz gerçekleştirecektir. Bunu sağlamak sadece boynumuzun borcu değil aynı zamanda şeref konumuzdur. Kayıt dışılığa neşter vurup enflasyon canavarının boğazına urganı geçireceğiz. Muhalefetin çizdiği olumsuz tabloyu başlarına külah diye geçireceğiz. Çılgın Türklerin neler yapacağını dünyaya göstereceğiz.

‘Bunlara ‘çete’ demek her bebeğe haksızlık’

* Yenidoğan bebekleri 8 bin lira SGK’dan para alabilmek için yoğun bakımda tutup ölümlerine neden olan insanın aklına getiremeyeceği, kalbinin kaldıramayacağı yöntemleri kullanarak cinayet işleyen yaratıklar insanlığın yüz karasıdır. Bunlara ‘Çete’ denilerek dünyaya gelen her bebeğe haksızlık yapılıyor. Bunlar tıbbi artık ve kana susamış çete güruhudur. Bir insan daha fazla nasıl alçalabilir. Para için bebekleri ölüme mahkum eden, bunu güle oynaya yapan namussuzlara verilecek olan hangi ceza yürekleri soğutabilir, hangi ceza adaletin tecellisini sağlayabilir? Bu olaylar geçiştirilecek bir konu değildir.

‘Sağlık bakanımızın istifasını istemek hangi akla hizmet?’

* Görevi kötüye kullanmak söz konusu değildir. Adli süreç zamanında işletilmiştir. Sağlık bakanımızın istifasını istemek hangi akla hizmettir? Neyin hazırlığı kimlerin talimat ya da tembihidir? Bakanımızın istifasını isteyenlerin insan hayatına sahip çıkmak gibi dertleri yoktur. İşleri güçleri nifaktır.

* Bakanımızı İstanbul il müdürlüğü görevinden itibaren dürüst, tavizsiz tavrından dolayı tebrik ediyorum. Bebek katillerinin en ağır cezalandırılmasını bekliyorum. Görevini sabırla koruyan savcımız Yavuz Engin’i kutluyor tertemiz alnından öpüyor, Allah sayılarını artırsın diyorum.

‘Seçimler zamanında yapacak’

* İç ve işgal cephesi gemi azıya almıştır. Türkiye’de güven bunalımı yoktur. Buna karşın bunayan bulaşık tipler vardır. Seçimler zamanında yapacaktır ve herkes siyasi hesabını buna göre yapacaktır.

İbrahim Kaboğlu’nu hedef aldı: Asabımızı bozmasın.

* İstanbul Barosu seçiminde başkan seçilen eski CHP’li ismin dört maddeye dokunmayı ima etmesi yeni bir tuzağı göstermektedir. Anayasanın ilk dört maddesine nasıl dokunulacağını açıklaması ikaz ve tavsiyemizdir. Baş olan ayaklar akıllı olsun, asabımızı bozmasın.

‘FETÖ elebaşının Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur’

* FETÖ elebaşına bile dünya kalmadı. Dileğim Allah’ın gazabıyla cehennemde ebediyen yanmasıdır. Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yapmışsa orada çürüyüp gitmelidir. Kulun hesabı varsa Allah’ın da hesabı vardır.

‘Silah dışlanmadan Kürt vatandaşlarımız refah ve huzur mertebesine zor ulaşacak’

* DEM’e uzattığım el günlerdir konuşuluyor. Önüne gelen kendi meşrebine göre değerlendirme yapıyor. İki haftadır görüşlerimi, samimi niyetimi açıklasam da birileri yine rahat durmuyor samanlıkta iğne arayışına kalkışıyor. ‘Sözlerimin altı doldurulmalıdır’ diyenlerden yeni çözüm sürecini iddia edenlere kadar pek çok iddia gündeme geliyor. Türkiye’nin yeni bir çözüm sürecine değil ortak aklı çalıştırmaya, dürüst samimi adımlara, bin yıllık kardeşliği daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır.

* Türkiye’nin sorunu Kürtler değil bölücü terör örgütüdür. Tek tek Kürt kardeşlerimin sorununu çözmek mecburidir. Hiçbir Kürt kardeşim sorun olarak gösterilemez. ‘Kürt sorunu var’ demek sorun bekleyenlerin yıkım bekleyenlerin ortak propagandasıdır.

* Türkiye asimilasyon politikasına tenezzül etmemiştir. Terörle mücadeleye ayrılan kaynaklar bölgeye ayrılsa işsizliğin gelir adaletsizliğinin nasıl ortadan kalkacağını her vatansever vatandaşımız tasdik edecektir. Terör başka siyaset başkadır. İkisi arasında duvar örülmeden, silah dışlanmadan en başta Kürt vatandaşlarımız refah ve huzur mertebesine zor ulaşacaktır.

‘Demokratik adımları atmaktan imtina edilmesi hata’

* Silahlı mücadelenin terörü sona erdiremeyeceği gibi terörün silahsız da çözümü yoktur. Demokratik adımları atmaktan imtina edilmesi hatadır. Terörle hiçbir yere varılmaz, varılamayacaktır. Türkiye bölücü teröre asla rıza göstermeyecek, müzakere dayatmaları işe yaramayacaktır. Bir yandan terörle amansız mücadele ederken reformların gerçekleştirilmesi akla en yatkın seçenektir.

* Terörün belini kırmak her şartta ve durumda görevimizdir. Terör eylemlerine ön şartsız son verilmesi, bütün teröristlerin silahları ile devlete teslim olması, cezalarını çekmeleri terör örgütü için son çıkıştır.

‘Bu dirayeti gösterirse umut hakkı ardına kadar açılsın’

* Terörsüz bir siyaset hususunda herkes ittifak halindeyse değil, elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Geçen ‘Teröristbaşı buyursun terörün bittiğini tek taraflı ilan etmiş’ demiştim. Bu çağrımın iç yüzünü anlamayan ve saptırmaya çalışanlar fazladır.

* ‘Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz’ diyenlere de sesleniyorum. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.

‘Ne Kandil ne Edirne adres İmralı’dan DEM’e uzansın’

* Ne Kandil ne Edirne adres İmralı’dan DEM’e uzansın. Bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan buna varız, bunu dahi sineye çekmeye hazırız.

* CHP genel başkanı (Özgür Özel) istediği kadar sağa sola gitsin, orayı burayı ziyaret etsin… Bu eli tutan tutar tutmayan yumruklaşmış olur.

Umut hakkı nedir?

‘Umut hakkı’ hapis cezasına mahkum edilenlerin kanunla belirlenen sürelerde iyi halinden dolayı koşullu salıverilmesinin mümkün olup olmadığının değerlendirilmesine denir.

Yeni çözüm süreci tartışmaları nasıl başladı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim’deki Meclis açılışında DEM Partili vekillerle tokalaştı. Sonrasında,“Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘dayanışma’ çağrısı nedeniyle DEM Partililerin elini sıktığını söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bahçeli’ye “Onurlu barışın tesis edilmesi için ödenecek her türlü bedeli ödemeye, müzakereye ve diyaloğa hazırız” diye yanıt verdi.

Erdoğan, Bahçeli’nin DEM Parti’ye yönelik açıklamasını ‘çok anlamlı’ buldu ve şöyle konuştu: “Kobani olaylarına dair samimi bir muhasebe yapılmasını önemsiyoruz. Böyle bir tavrın yumuşama iklimine katkı sunacağı açıktır.”

Bahçeli partisinin bugünkü (15 Ekim) toplantısında ‘yeni bir süreç için değil kardeşlik için el uzattığı’nı belirtti, PKK lideri Abdullah Öcalan’aysa “Türkiye’ye getirilirken ‘Her türlü hizmete hazırım’ diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” diye çağrı yaptı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Bahçeli’ye şöyle yanıt verdi: “O zaman tecridi kaldırın, sayın Öcalan’ın kendi örgütüne, kendi arkadaşlarına ne dediğini görelim.”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’yse “Kulağıma geldi” diyerek DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın İmralı Cezaevi’ndeki amcası Abdullah Öcalan’la görüşme talebinin değerlendirildiğini yazdı.

Erdoğan’ın başdanışmanı ‘buyurdu’: Çözüm süreci olmaz, olamaz

Abdulkadir Selvi’nin ‘kulağına gelmiş’: Ömer Öcalan İmralı’ya gidebilir

Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan ve Bahçeli’ye teşekkür etti

DEM Parti’den Bahçeli’ye: Tecridi kaldırın, Öcalan’ın ne dediğini görelim

Bahçeli’den Kurtulmuş’a: İlk dört maddeyle meselesi olanlarla hesabımız olacak

Erdoğan: Milyonlarca vatandaşımız sırf anasının dilini konuştu diye ötelendi

AKP’li Metiner: Ankara’yla Öcalan’ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam

‘DEM Parti’ soruldu, Erdoğan topu A Haber muhabirine attı: Rüya cevabı verdi

Erdoğan, Bahçeli’nin DEM Parti’ye mesajını ‘çok anlamlı’ buldu

DEM Parti: Onurlu bir barış için müzakereye varız

Bahçeli ‘yeni dönemde’: DEM uzanan elin kıymetini anlamalı

Bahçeli Erdoğan’ın çağrısıyla DEM Parti’lilerle tokalaşmış

DEM Parti’lilerle tokalaşan Bahçeli: Yeni bir döneme giriyoruz

Devlet Bahçeli: İslam ülkeleri nereye gizlendi?

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

ABD'de bakana soru sormak isteyen senatör ters kelepçeyle gözaltına alındı

ABD İç Güvenlik bakanının basın toplantısında soru sormak isteyen Kaliforniya’nın Demokrat Senatörü Alex Padilla zorla dışarı çıkarıldı ve ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Forbes dünyanın en büyük 2 bin şirketini sıraladı: Türkiye'den 10 şirket listede

ABD merkezli Forbes dergisi, 23’ncü kez dünyanın en değerli 2 bin şirketini sıraladı. Listede Türkiye’den 10 şirket yer aldı.

Bolu'da kavga esnasında kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti: İki çocuk gözaltında

Bolu’da kavga esnasında kalp krizi geçiren 15 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Trump: Ortadoğu'da büyük bir çatışma ihtimali var

ABD Başkanı Donald Trump, Bana bir şey söylemediler ancak Ortadoğu’da büyük bir çatışma ihtimali var” dedi.

Sağlık botunda patlama: Bir ölü, bir yaralı

Çanakkale’de ‘Sağlık-1 Botu’nda patlama meydana geldi. Bir sağlık personeli öldü, bir kişi yaralandı.

Türkiye, maden arama ve işletmesi için Nijer'le mutabakat zaptı imzaladı
Sağlık bakanı: Bebek ölümleriyle ilgili bize bilgi verilmedi

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 781 gündür hapiste

YAZARLAR

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

Yanlış 'tarafında' bu ısrar acep nedendir?

Mustafa Dağıstanlı

Mutluluk pazarlama

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Eşitlik korkusu ve 12 Eylül darbesinin büyük zaferi

Murat Sevinç

Bağıran lüks, suskun zarafet

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Halayda kiminlesin?

Ayhan Tinin

İlhan Şeşen'i üne kavuşturan aşkı: Bir adam, iki kadın ve 'ellerimde çiçekler'

Meşerret Şerbetçi

GÜNÜN 11’İ

Kansu Yıldırım: 15-17 yaş grubundaki yaklaşık her dört çocuktan biri çalışma hayatında

Nevşin Mengü: Cezaevlerinde kapasiteler çoktan aşılmış durumda

İbrahim Kahveci: Bi şahlanamadık gitti

Damla Doğan Tuncel: Halk ne yaparlarsa yapsınlar iradesine sahip çıkıyor

Rükzan Sağır: DNA testleriyle yaratılan kimlik krizi

Emin Çölaşan: Hak, hukuk ve adalet kavramları yok edilmiştir

Hediye Levent: Libya bir kez daha kaynamaya başladı ancak bu defa çatışan taraflar da farklı

Fehmi Koru: Haldun Dormen'in 'Söylersem hapse tıkarlar' cevabını okuyunca irkildim

Mustafa Balbay: Dünyada gıda fiyatları düşüyor, biz gıda enflasyonunda dünya şampiyonuyuz

Esfender Korkmaz: Türkiye, siyasi, sosyal ve ekonomik alanda topyekun kriz yaşıyor

Gökçer Tahincioğlu: İnsan öldürürseniz 'kader kurbanı' oluyor ve kolayca cezaevinden çıkabiliyorsunuz

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×