İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki intihar saldırılarında hayatını kaybeden Tunuslu Tuğgeneral Fethi Beyyud’un, IŞİD’e katıldığı için Türkiye’de gözaltında bulunan oğlu Muhammed Envar Beyyud Tunus’a teslim edildi.
Tunuslu general Beyyud, IŞİD’e katılan oğlu Envar Beyyud’u geri dönmesi için ikna etmiş ancak havalimanında gelmesini beklediği sırada gerçekleşen intihar saldırılarında hayatını kaybetmişti. Türkiye’ye geçen Envar Beyyud ise, sınırı geçtiği sırada gözaltına alınmıştı.
AA’nın haberine göre Tunus Başsavcılığı Sözcüsü Sufyan es-Suleyti, Beyyud ile kız arkadaşının, haklarında çıkartılan ulusal ve uluslararası talep doğrultusunda iade edildiğini ve Tunus Kartaca Uluslararası Havalimanı’nda yetkililer tarafından teslim alındığını belirtti.
Sözcü ayrıca emniyete götürülen sanıkların, ‘terör örgütüne katılmak’ suçlamasıyla sorgulanmak üzere mahkemeye sevk edilmelerinin beklendiğini de bildirdi.